Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3690
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorГусятинська, Н. А.-
dc.contributor.authorРоманченко, Н. М.-
dc.contributor.authorТетерина, С. Н.-
dc.date.accessioned2022-07-22T09:21:39Z-
dc.date.available2022-07-22T09:21:39Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationГусятинська Н. А., Романченко Н. М., Тетерина С. Н. Застосування засобів на основі активного хлору під час очищення клеровки тростинного цукру-сирцю. Інженерія переробних і харчових виробництв. 2016. № 1 (2). С. 23-27.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3690-
dc.description.abstractДосліджено дезінфікуючу дію водного розчину натрієвої солі дихлорізоціанурової кислоти щодо основних контамінантів у виробництві білого цукру з тростинного цукру-сирцю. Встановлено ефективність застосування засобу «Жавель-Клейд» для пригнічення розвитку слизоутворювальних бактерій. Розроблено спосіб дезінфекції клеровки тростинного цукру-сирцю, реалізація якого дозволяє провести ефективне знезараження клеровки за невеликих витрат дезінфікуючого засобу, 0,0001…0,0003 % до маси тростинного цукру-сирцю.uk_UA
dc.description.abstractИсследовано дезинфицирующее действие водного раствора натриевой соли дихлоризоциануровой кислоты по отношению к основным контаминантам в производстве белого сахара из тростникового сахара-сырца. Установлена эффективность применения средства «Жавель-Клейд» с целью угнетения развития слизеобразующих бактерий. Разработан способ дезинфекции клеровки тростникового сахара-сырца, реализация которого позволяет провести эффективное обеззараживание клеровки используя дезинфицирующее средство «Жавель-Клейд» в количестве 0,0001…0,0003% по массе тростникового сахара-сырца.uk_UA
dc.description.abstractAmong the urgent problems of improving the quality of the finished product should identify issues related to the study of the microflora of raw cane sugar, development of modern disinfection measures in the production of white sugar. The aim of the presented research is to determine the optimal concentration means "Javel-Kleyd" for the suppression of major groups of microorganisms - contaminants cane sugar and provide disinfection effect obtained klerovky. We investigated microbiological products production when used to disinfect klerovky cane sugar means formalin in an amount of 0,005% by weight of sugar. The results indicate a significant level of microbiological contamination of production. This article describes the research of disinfectant action aqueous solution dichloroisocyanuric acid sodium on the main contaminants in the production of white sugar from raw cane sugar. The efficiency application of disinfection means «Javel-Kleyd» for suppression of slime-forming bacteria is installed. The method of disinfection sugar-raw solution raw cane sugar was designed, its implementation allows for effective disinfection sugar-raw solution at low cost disinfectant «JavelKleyd», namely from 0,0001 to 0,0003% by weight of raw cane sugar. It will improve the technological parameters of finished products as well as achieving compliance current standard indicators on the allowable content of different groups of microorganisms in white sugar.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХНТУСГuk_UA
dc.relation.ispartofseriesІнженерія переробних і харчових виробництв;№ 1 (2)-
dc.subjectтростиний цукор-сирецьuk_UA
dc.subjectклеровкаuk_UA
dc.subjectслизоутворювальні мікроорганізмиuk_UA
dc.subjectдезінфекціяuk_UA
dc.subjectтростниковый сахар-сырецuk_UA
dc.subjectклеровкаuk_UA
dc.subjectслизеобразующие микроорганизмыuk_UA
dc.subjectдезинфекцияuk_UA
dc.subjectraw cane sugaruk_UA
dc.subjectsugar-raw solutionuk_UA
dc.subjectmucus doeth microorganismsuk_UA
dc.subjectdisinfectionuk_UA
dc.titleЗастосування засобів на основі активного хлору під час очищення клеровки тростинного цукру-сирцюuk_UA
dc.title.alternativeУсовершенствование схемы очистки клеровки тростникового сахара-сырца с использованием веществ на основании активного хлораuk_UA
dc.title.alternativeImprovement scheme of klerovky cane suga with the use of chlorine-baseduk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:№ 1 (2)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
6.pdf648.2 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.