Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/36349
Title: Досліджування заморозків на території Харківської області
Other Titles: Research of frosts in the territory of the Kharkiv region
Authors: Гусак, Аліна Виталіївна
metadata.dc.contributor.advisor: Міхєєва, О. О.
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра екології та біотехнологій в рослинництві
Issue Date: 2023
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Гусак А. В. Досліджування заморозків на території Харківської області: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 103 – Науки про Землю; наук. кер. О. О. Міхєєва. Харків: ДБТУ, 2023. 77 с.
Abstract: Заморозок – це тимчасове зниження температури повітря та поверхні ґрунту до невеликих від’ємних значень при позитивній середньодобовій температурі. Слід зауважити, що на інтенсивність заморозків значно впливає характер місцевих умов, а саме рельєф, близькість водойм та ін., саме ці умови можуть значно впливати на початок, закінчення цього природного явища. Заморозки значно впливають на господарську діяльність, але найбільше страджає сільське. Для культурних рослин велику небезпеку представляють весняні заморозки, особливо для теплолюбивих рослин, саме в цей час рослини інтенсивно вегетують. В період написання роботи були вивчені питання настання пізніх весняних і ранніх осінніх заморозків, тривалість безморозного періоду. Отримані результати за 2017–2021 рр. стали підставою для написання кваліфікаційної роботи. Актуальність проблеми. Нажаль, втрати сільськогосподарської продукції від заморозків досить значні. Одним із найнебезпечніших є пізні весняні, для теплолюбних рослин, та ранні осінні заморозки, тобто які виникають на початку і наприкінці вегетації культурних рослин. Одним із резервів зменшення урожайності сільськогосподарських рослин є дослідження такого явища як заморозки, що не потребують великих матеріальних затрат.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/36349
Appears in Collections:103 - "Науки про Землю" (Бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2023_B_103_20b-01_Husak.pdf
  Restricted Access
2.41 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.