Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/36181
Title: Система програмного керування технологічним процесом очищення та сортування зерна на елеваторному комплексі
Other Titles: The system of software processing by the technological process of cleaning and sorting grain at the elevator complex
Authors: Кікавський, Сергій Олексійович
metadata.dc.contributor.advisor: Гриценко, Сергій Дмитрович
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій
Keywords: Контролери;датчики руху;Siemens;очищення та сортування зерна;елеваторний комплекс;сепаратор
Issue Date: 2023
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Кікавський С. О. Система програмного керування технологічним процесом очищення та сортування зерна на елеваторному комплексі: спец. 151 – Автоматизація та комп`ютерно- інтегровані технології; наук. кер. О. М. Піскарьов; Харків: ДБТУ, 2023. 64 с.
Abstract: Poбoтa складається з вступу, чотирьох розділів, що містять 12 рисунків та 9 таблиць, висновків та списку викopистaних джеpел, який нaлiчує, 31 нaйменувaння та poзмiщений нa 4 стopiнкaх. Зaгaльний oбсяг poбoти – 63 стopiнки, з якoгo oснoвнoгo тексту – 47 стopiнoк. Метою кваліфікаційної роботи є розробка система програмного керування технологічним процесом очищення та сортування зерна на елеваторному комплексі. На елеваторному комплексі проходять багато технологічних процесів, один із важливіших являється очистка та сортування зерна, для подальшого зберігання та використання агрокультур необхідна дуже ретельна обробка зерна. На сьогодення Україна являється однією з ведучих країн по експорту зернових культур за кордон, тому питання якості, та удосконалення цього технологічного процесу є відкритими. Для вирішення яких у кваліфікаційній роботі були виконані такі дії: розроблено та реалізовано алгоритм керування технологічним процесом очищення та сортування зерна в програмному середовищі, використання результату даного дослідження дозволить оптимізувати технологічний процес з точки зору ефективності та якості очищення агрокультур. В додатках наведено публікації за темою кваліфікаційної роботи з ХІХ міжнародного форуму «Молодь і індустрія ХХІ століття», копію тез з апробацією роботи, довідка перевірки на плагіат.
The work consists of an introduction, four chapters containing 12 figures and 9 tables, conclusions and a list of excavated caves, which includes 31 names and is arranged in 4 sections. The total volume of the work is 63 pages, of which the main text is 47 pages. The purpose of the qualification work is to develop a software control system for the technological process of grain cleaning and sorting at the elevator complex. Many technological processes take place at the elevator complex, one of the most important is the cleaning and sorting of grain, for further storage and use of agricultural crops, very thorough processing of grain is required. Currently, Ukraine is one of the leading countries in the export of grain crops abroad, so the quality issues and improvement of this technological process are open. To solve which, the following actions were performed in the qualification work: an algorithm for controlling the technological process of grain cleaning and sorting in the software environment was developed and implemented, using the results of this research will allow optimizing the technological process from the point of view of the efficiency and quality of cleaning agricultural crops. The appendices include publications on the subject of the qualifying work from the 19th International Forum "Youth and Industry of the 21st Century", a copy of theses with approval of the work, a plagiarism check certificate.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/36181
Appears in Collections:151 - "Автоматизація та комп`ютерно- інтегровані технології" (Бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2023_b_421_151z-19b-02_Kikavs_kyy.pdf
  Restricted Access
1.38 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.