Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3464
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Малафаєв, М. Т. | - |
dc.date.accessioned | 2022-07-19T05:09:25Z | - |
dc.date.available | 2022-07-19T05:09:25Z | - |
dc.date.issued | 2013 | - |
dc.identifier.citation | Малафаєв М. Т. Моделювання лібраційних коливань молекул води. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2013. Вип. 2(18). C. 258-266. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3464 | - |
dc.description.abstract | Проведено розрахунки та проаналізовано особливості двовимірних обертальних мод коливань молекул води як фізичного та конічного маятників. Розглянуто умови перетворення незалежних двочастотних обертальних коливань у єдині зв'язані для конічного маятника. Аналогічно, слід очікувати на стабілізацію колових обертань протонів навколо осей водневих зв'язків у воді. | uk_UA |
dc.description.abstract | Features of two-dimensional rotational modes for water molecules’ librations are calculated and analyzed by examples of physical and conical pendulum. Transformation conditions for independent dual-frequency oscillations of physical pendulum into a single cohesive for conical pendulum is observed. We should similarly expect stabilization of protons’ circular spins around the axes of hydrogen bonds in liquid water. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харківський державний університет харчування та торгівлі | uk_UA |
dc.subject | лібраційні коливання | - |
dc.subject | молекули води | - |
dc.subject | моделювання | - |
dc.subject | вода | - |
dc.title | Моделювання лібраційних коливань молекул води | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Appears in Collections: | Випуск 2 (18) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Pt_2013_2_41.pdf | 447.29 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.