Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/33915
Title: Облік і аналіз капіталу в системі управління торговельними підприємствами: дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук: 08.00.09 – Бухгалтерський облік, аналіз та аудит (за видами економічної діяльності)
Authors: Чміль, Ганна Леонідівна
metadata.dc.contributor.advisor: Кащена, Наталія Борисівна
metadata.dc.contributor.affiliation: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Keywords: аналіз;торговельні підприємства;облік;капітал;ефективність;управління;оптимальна структура
Issue Date: 2015
Publisher: Харків
Citation: Чміль Г. Л. Облік і аналіз капіталу в системі управління торговельними підприємствами: дис. … канд. екон. наук: 08.00.09 – Бухгалтерський облік, аналіз та аудит (за видами економічної діяльності); наук. кер. Кащена Н. Б. Харків, 2015. 319 с.
Abstract: Дисертацію присвячено обгрунтуванню теоретико-методичних засад і розробці практичних рекомендацій з удосконалення обліку та аналізу капіталу для підвищення ефективності системи управління торговельними підприємствами. У роботі досліджено сутнісні характеристики капіталу з позиції джерел фінансування активів і сформульовано дефініцію капіталу торговельного підприємства; обгрунтовано класифікацію капіталу підприємства торгівлі для побудови моделей обліку та відображення капіталу у звітності, аналізу формування і використання капіталу, виконання зобов'язань за ним. Запропоновано модель облікової політики в частині власного і позикового капіталу за основнимі додатковим функціоналом, що дозволило розробити нові методичні підходи до відображення на рахунках обліку інформації щодо виникнення і виконання зобов'язань за кредитами, облігаційними позиками та факторингом. Відповідно до внесенних пропозицій розроблено систему регістрів бухгалтерського обліку та формування управлінської звітності з власного і позикового капіталу. Обгрунтовано організаційно-методичні засади обліку капіталу в інтегрованій інформаційно-аналітичній системі управління торговельним підприємством. Запропоновано структурно-логічну модель методики аналізу капіталу підприємства торгівлі. Розроблено детерміновані і стохастичні моделі для кількісної оцінки впливу чинників мікрорівня на зміну оборотності та рентабельності капіталу торговельного підприємства. Запропоновано методичний інструментарій визначення бажаних обсягів та оптимальної структури капіталу для дослідження підприємства.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/33915
Appears in Collections:08.00.09 – Бухгалтерський облік, аналіз та аудит (за видами економічної діяльності)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
dys_Chmil_2015.pdf4.14 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.