Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/329
Title: Діагностика та лікування котів за порушення вітамінно-мінерального обміну в умовах ветеринарної клініки «Звірятко» м. Дніпро.
Other Titles: Diagnosis and treatment of cats with disorders of vitamin and mineral metabolism in the conditions of veterinary clinic "Zviryatko" Dnipro.
Authors: Cеліванова, Олександра Сергіївна
metadata.dc.contributor.advisor: Маценко, Олена Вікторівна
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра внутрішніх хвороб і клінічної діагностики тварин
Keywords: рахіт;остеодистрофія;кальцій;фосфор;лужна фосфатаза
Issue Date: 2021
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Cеліванова О. С. Діагностика та лікування котів за порушення вітамінно-мінерального обміну в умовах ветеринарної клініки «Звірятко» м. Дніпро: кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня: спец. 211 Ветеринарна медицина; наук. кер. О. В. Маценко; Харків, 2021. 54 с.
Abstract: В роботі викладений аналіз виробничої діяльності ветеринарної клініки «Звірятко» м. Дніпро. Представлений матеріал з порушення вітамінно-мінерального обміну у домашніх котів: визначені основні етіологічні фактори виникнення рахіту або остеодистрофії, приведені результати клінічного дослідження тварин та зміни біохімічних показників крові за даної патології. Приведено результати терапії при ендо- та екзогенному порушенні обміну кальцію, фосфору та вітаміну D, а саме заміна фактичної годівлі тварин на збалансовані кормів класу преміум та суперпреміум у комплексі з додатковим застосуванням мінерально-вітамінних препаратів. Викладена економічна ефективність застосованих профілактично-лікувальних заходів і складені рекомендації власникам з профілактики порушення обміну речовин у тварин.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/329
Appears in Collections:211 - "Ветеринарна медицина" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2021_M_VKHT_1_Selivanova.pdf
  Restricted Access
920.22 kBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.