Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/32389
Title: Підвищення ефективності доставки товарів у міжнародному сполученні
Authors: Кравцов, Віталій Олександрович
metadata.dc.contributor.advisor: Кравцов, А. Г.
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра транспортних технологій і логістики
Keywords: міжнародні перевезення;рухомий склад;ефект;ефективність;витрати
Issue Date: 2022
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Кравцов В. О. Підвищення ефективності доставки товарів у міжнародному сполученні: кваліфікаційна робота магістра: спец. 275 Транспортні технології; наук. кер. А. Г. Кравцов; Харків, 2022. 82 с.
Abstract: Кваліфікаційна робота магістра складається з чотирьох розділів. Метою дослідження є підвищення ефективності доставки товарів в міжнародному сполученні. Об'єктом дослідження виступає процес доставки товарів в міжнародному сполученні. Предметом дослідження став вплив схеми доставки товарів у міжнародному сполученні на витрати пов’язані з доставкою В першому розділі було проведено огляд сучасного стану питання доставки товарів в міжнародному сполученні, визначена мета та завдання дослідження. У результаті аналізу критеріїв вибору раціональної схеми доставки вантажів визначено, що сумарні витрати на доставку вантажу найбільш повно характеризують ефективність виконання міжнародних перевезень, та досить важливою є своєчасність відправки та доставки вантажів. Другий розділ направлений на проведення теоретичних досліджень ефективності транспортних процесів доставки вантажів в міжнародному сполученні. В якості цільової функції визначено загальні витрати на доставку, які найбільш повно характеризують вплив технології на процес доставки. Для визначення раціональної схеми доставки вантажів розроблено методику, яка полягає у послідовності операцій, виконання яких направлене на порівняння альтернативних схем доставки вантажів В третьому розділі було сплановано та проведено експериментальні дослідження технологічного процесу доставки вантажів в міжнародному сполученні. Для проведення експериментальних досліджень розроблено повнофакторний план експерименту, згідно рівнів варіювання вхідних факторів. План містить дев’ять серій дослідів, для моделювання процесу доставки необхідно прости три варіанти розрахунків, для кожної схеми доставки. Проведено моделювання процесу доставки відповідно до розробленого експерименту. Розділ четвертий направлено на оцінку результатів дослідження. В ході аналізу результатів проведених експериментальних досліджень визначено залежність вихідного параметру – загальних витрат на доставку від вхідних параметрів. В результаті регресійного аналізу встановлено, що залежність є лінійною. Перевірено модель на відтворюваність, модель є відтворюваною, оскільки значення критерію Кохрена є меншим за табличне і складає 0,3015.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/32389
Appears in Collections:275 – " Транспортні технології" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2022_M_414_275-21m-01_Kravtsov.pdf
  Restricted Access
9.83 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.