Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/30945
Title: Дослідження можливостей відновлення штоків гідроциліндрів електроіскровим методом
Other Titles: Study of the possibilities of restoration of hydraulic cylinder rods by the electric spark method
Authors: Долбіна, Ганна Олеговна
metadata.dc.contributor.advisor: Мартиненко, О. Д.
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра сервісної інженерії та технології матеріалів в машинобудуванні ім. О.І. Сідашенка
Keywords: довгомірні деталі;термозміцнення;електроіскрова обробка;зносостійкість;режими обробки
Issue Date: 2022
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Долбіна Г. О. Дослідження можливостей відновлення штоків гідроциліндрів електроіскровим методом: кваліфікаційна робота магістра: спец. 133 - Галузеве машинобудування; наук. кер. О. Д. Мартиненко; Харків, 2022. 74 с.
Abstract: У даній магістерській роботі розв’язана задача по дослідженню можливостей зміцненя та відновлення довгомірних деталей при нанесенні покриттів методом електроіскрової обробки. Виявлено конструктивні особливості та основні дефекти довгоміргих деталей типу - шток. Проведено аналіз існуючого обладнання для методу електроіскрової обробки, впливу типів електродів та їх складу та параметрів обробки на величину та якість нанеченого шару. Досліджено вплив електроіскрової обробки та її параметрів на розподіл основних елементів електроду за глибиною поверхневого шару при обробці. Досліджена структура, розподіл вуглецю та хрому в сталі 45. Проведені розрахунки по безпеці життєдіяльності, визначенню собівартості нанесення покриття методом електроіскрової обробки на шток гідроциліндру ЦС-100. Показана ефективність застосування методу електроіскрової обробки. Виявлено небезпечні фактори при нанесенні покриттів, та розроблено заходи по їх попередженню і поліпшенню умов праці на запланованій дільниці.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/30945
Appears in Collections:133 – “Галузеве машинобудування” (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
133tS_21m-01_22_ Dolbina.pdf
  Restricted Access
1.83 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.