Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/30316
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Петров, В. М. | - |
dc.contributor.author | Сологуб, Дарина Олегівна | - |
dc.date.accessioned | 2023-04-18T19:06:41Z | - |
dc.date.available | 2023-04-18T19:06:41Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.citation | Сологуб Д. О. Управління формуванням кормової бази тваринництва: кваліфікаційна (магістерська) робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр»: 073 Менеджмент; наук. кер. В. М. Петров; Харків, 2022. 110 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/30316 | - |
dc.description.abstract | Основною метою кваліфікаційної (магістерської) роботи є опрацювання теоретичних основ та обґрунтування практичних рекомендацій щодо управління формуванням кормової бази тваринництва у сільськогосподарському підприємстві. Об’єктом дослідження є процес управління формуванням і використанням кормової бази тваринництва в умовах нестабільності зовнішнього середовища. Предметом дослідження є сукупність управлінських, техніко-технологічних та організаційно-економічних складових управління ефективним плануванням, виробництвом, зберіганням і використанням кормів на мікрорівні. Наукова новизна результатів роботи полягає у комплексному теоретичному узагальненні та розробці практичних рекомендацій щодо удосконалення управління формуванням кормової бази тваринництва у сільськогосподарському підприємстві з урахуванням наявних природних та організаційно-економічних можливостей господарства та стану зовнішнього макроекономічного середовища. У кваліфікаційній (магістерській) роботі: У першому розділі опрацьовуються теоретичні основи управління сільськогосподарським виробництвом та формуванням кормової бази тваринництва в Україні. У другому розділі проводиться організаційно-економічна характеристика приватного підприємства «Агрофірма «Майбутнє» – об’єкта досліджень. У третьому розділі розробляються практичні рекомендації щодо управління виробництвом, зберіганням і використанням кормів з урахуванням наявних природних та організаційно-економічних можливостей сільськогосподарського підприємства. Висновки містять теоретичні узагальнення, висновки і практичні рекомендації, що опрацьовані в основній частині роботи. | uk_UA |
dc.description.abstract | The main purpose of the qualification (master’s) work is development of theoretical foundations and substantiation of p ractical recommendations regarding the management of the formation of the fodder base of animal husbandry in an agricultural enterprise. The object of research is the process of managing the formation and use of the fodder base of animal husbandry in conditions of instability of the external environment. The subject of research is a set of managerial, technical-technological and organizational-economic components of effective planning, production, storage and use of fodder at the micro level. The scientific novelty of the work results lies in comprehensive theoretical generalization and development of practical recommendations for improving the management of the formation of the fodder base of animal husbandry in an agricultural enterprise, taking into account the existing natural and organizational and economic capabilities of the farm and the state of the external macroeconomic environment. In the qualifying master’s thesis: In the first section the theoretical foundations of agricultural production management and the formation of the fodder base of livestock breeding in Ukraine are being worked out. In the second section the organizational and economic characterization of the private enterprise «Agrofirma «Majbutne» – the object of research is carried out. In the third section practical recommendations on the management of production, storage and use of fodder are being developed, taking into account the existing natural and organizational and economic capabilities of the agricultural enterprise. The сonclusions contain theoretical generalizations, conclusions and practical recommendations developed in the main part of the work. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харків: ДБТУ | uk_UA |
dc.subject | управління | uk_UA |
dc.subject | тваринництво | uk_UA |
dc.subject | кормова база | uk_UA |
dc.subject | кормовиробництво | uk_UA |
dc.subject | кормові культури | uk_UA |
dc.subject | заготівля | uk_UA |
dc.subject | ефективність | uk_UA |
dc.subject | management | uk_UA |
dc.subject | animal husbandry | uk_UA |
dc.subject | fodder base | uk_UA |
dc.subject | fodder production | uk_UA |
dc.subject | fodder crops | uk_UA |
dc.subject | harvesting | uk_UA |
dc.subject | efficiency | uk_UA |
dc.title | Управління формуванням кормової бази тваринництва | uk_UA |
dc.title.alternative | Management of the Formation of the Fodder Base of Animal Husbandry | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
dc.contributor.affiliation | Державний біотехнологічний університет, Кафедра менеджменту, бізнесу і адміністрування | - |
Appears in Collections: | 073 - "Менеджмент" (Магістри) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2022_M_44_073-21m-Solohub.pdf Restricted Access | 1.73 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.