Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/29581
Title: Агрохімічні та фізіологічні особливості формування продуктивності пшениці озимої
Authors: Ольховський, Григорій Філатович
Issue Date: 2022
Publisher: Харків : Тім Пабліш Груп
Citation: Ольховський Г. Ф. Агрохімічні та фізіологічні особливості формування продуктивності пшениці озимої: наук. вид. Харків: Тім Пабліш Груп, 2022. 113 с.
Abstract: Головне завдання сільськогосподарського виробництва – щорічно вирощувати високі врожаї сільськогосподарських культур. Об’єкт досліджень – рослина, надзвичайно складна, саморегулююча система, процеси життєдіяльності якої можна зрозуміти лише беручи до уваги цілісність усього організму. За темою досліджень автор прагнув охопити весь період росту і розвитку пшениці озимої під впливом дії найважливішого фактору на врожай – добрив. Привернуто увагу щодо впливу добрив на розвиток рослин від початкових етапів органогенезу до закінчення періоду інтенсивного росту на формування урожаю. Уперше в Україні встановлено біологічні потреби культури в елементах мінерального живлення за врожайності зерна більше 6,0 т/га, що може бути використано для розрахунку системи удобрення культури. Показано роль окремих органів стебла в забезпеченні зернівок пластичними речовинами і елементами мінерального живлення, запропоновано детальний метод визначення структури врожаю. Наукову працю рекомендовано науковцям, агрономам і здобувачам вищої освіти агрономічних спеціальностей.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/29581
Appears in Collections:Монографії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
mon_OL_KHOVS_KYY_2022.pdf1.73 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.