Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/28871
Title: | Проблеми продовольчої кризи та екобезпека у системі «FARM TO FORK» |
Authors: | Некос, А. Н. Головко, М. П. Головко, Т. М. |
Issue Date: | 2022 |
Publisher: | Дніпро: «Середняк Т.К.» |
Citation: | Некос А. Н., Головко М. П., Головко Т. М., Васюха О. Проблеми продовольчої кризи та екобезпека у системі «FARM TO FORK». Подолання екологічних ризиків та загроз для довкілля в умовах надзвичайних ситуацій – 2022: колективна монографія, Полтава – Львів: НУПП імені Юрія Кондратюка, НУ «Львівська політехніка». Дніпро: Середняк Т. К., 2022. С. 87-98 |
Abstract: | Упродовж останніх років на світовому ринку спостерігалося зростання цін на більшість видів сільськогосподарської продукції та харчових продуктів. Воно визначалося комбінацією як довгострокових структурних, так і різних короткострокових факторів. Це, перш за все, підвищення попиту на харчові продукти, що спричиняється економічним підйомом в країнах, що розвиваються, та несприятливими погодними умовами в ряді держав – основних виробників сільськогосподарських культур. Все це негативно вплинуло на світові постачання продовольства та сприяло зростанню цін на нього. У статті досліджується сучасний стан світової продовольчої ситуації, виділяються причини кризових явищ даної сфері, що впливає на подальше існування всієї цивілізації та екобезпеку у системі «Farm to Fork». Було спрогнозовано наслідки та перспективи світового продовольчої кризи, що дозволяє повною мірою оцінити негативні фактори, які чекають людство в найближчі часи. In recent years, the world market has seen an increase in prices for most agricultural and food products. It was determined by a combination of both long-term structural and various short-term factors. This is primarily due to increased demand for food caused by the economic recovery in developing countries and adverse weather conditions in some countries – major producers of crops. All this has negatively affected world food supplies and contributed to rising food prices. The article examines the current state of the world food situation, highlights the causes of the crisis in this area, affecting the continued existence of civilization and environmental safety in the system «Farm to Fork». The consequences and prospects of the global food crisis were predicted, which allow us to fully assess the negative factors that await humanity in the near future. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/28871 |
ISSN: | 978-617-8111-24-3 |
Appears in Collections: | Подолання екологічних ризиків та загроз для довкілля в умовах надзвичайних ситуацій – 2022 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
monografiia_2022_.pdf | 949.79 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.