Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/28329
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЗлотін, О. З.-
dc.contributor.authorІсіченко, Н. В.-
dc.contributor.authorБабаєва, Г. І.-
dc.date.accessioned2023-03-27T10:39:16Z-
dc.date.available2023-03-27T10:39:16Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationЗлотін О. З., Ісіченко Н. В., Бабаєва Г. І. Експрес-спосіб визначення харчової якості сортів шовковиці за тривалістю життя гусениць-"мурашів" шовковичного шовкопряда після припинення годівлі. Известия Харьковского энтомологического общества. 2014. Т. 22, Вып. 1–2. C. 27-30.uk_UA
dc.identifier.issn1726-8028-
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/28329-
dc.description.abstractЗапропонований новий експрес-спосіб оцінки харчової цінності кормових сортів шовковиці, сутність якого полягає в щоденному спостереженні за загибеллю гусениць після трьох діб годівлі листям визначеного сорту. Кормову цінність певного сорту шовковиці визначають на 7 добу за кількістю живих гусениць-«мурашів». Найкращі результати отримані у варіантах вигодівлі гусениць листям шовковиці Українська 5, що співпадає з показниками врожаю коконів. Розроблений експрес-спосіб оцінки якості листя нових сортів шовковиці технологічно простий у виконанні, дозволяє навіть без проведення вигодівлі шовкопряда визначити кормову якість сортів і форм шовковиці.uk_UA
dc.description.abstractПредложен новый экспресс-способ оценки пищевой ценности кормовых сортов шелковицы, сущность которого заключается в ежедневном наблюдении за гибелью гусениц после трех суток кормления листьями определенного сорта. Кормовую ценность сорта шелковицы определяют на 7 сутки по количеству живых гусениц-«мурашей». Наилучшие результаты получены в вариантах выкормки гусениц листьями шелковицы Украинская 5, что совпадает с показателями урожая коконов. Разработанный экспресс- способ оценки качества листьев новых сортов шелковицы технологически простой в выполнении, позволяет даже без проведения выкормки шелкопряда определить кормовое качество сортов и форм шелковицы.uk_UA
dc.description.abstractThe new express-method of estimation of food value of forage sorts of mulberry is offered, essence of which consists in the daily watching death of caterpillars after three days of feeding with the leaves of certain sort. The feedvalue of sort of mulberry is determined on a 7 days on the amount of living neonate caterpillars. The best results are got in the variants of rearing of caterpillars the leaves of mulberry Ukrainian 5, that coincides with the indexes of harvest of cocoons. Worked out express-method of estimation of quality of leaves of new varieties of mulberry technologically simple in implementation, allows even without realization of rearing of silkworm to define feed quality of sorts and forms of mulberry.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківuk_UA
dc.subjectшовковицяuk_UA
dc.subjectтутовий шовкопрядuk_UA
dc.subjectгусениці-«мураші»uk_UA
dc.subjectхарчова цінність сортуuk_UA
dc.subjectшелковицаuk_UA
dc.subjectтутовый шелкопрядuk_UA
dc.subjectгусеницы-«мураши»uk_UA
dc.subjectпищевая ценность сортаuk_UA
dc.subjectmulberryuk_UA
dc.subjectmulberry silkwormuk_UA
dc.subjectneonate caterpillarsuk_UA
dc.subjectfood value of sortuk_UA
dc.titleЕкспрес-спосіб визначення харчової якості сортів шовковиці за тривалістю життя гусениць-«мурашів» шовковичного шовкопряда після припинення годівліuk_UA
dc.title.alternativeЭкспресс-способ определения пищевого качества сортов шелковицы по продолжительности жизни гусениц- «мурашей» тутового шелкопряда после прекращения кормленияuk_UA
dc.title.alternativeExpress-method of estimation of food value of forage sorts of mulberry after the index of stored of mulberry silkworm on life-span of neonate caterpillars. of mulberry silkworm after stopping of feedinguk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Т. 22, Вип. 1-2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Vkhet_2014_22_1-2_6.pdf427.12 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.