Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/26148
Title: Інновації: теоретико-еволюційні аспекти
Other Titles: Инновации: теоретико-эволюционные аспекты
Innovations: theoretical and evolutionary aspects
Authors: Мазнєв, Г. Є.
Keywords: інновація;інноваційний розвиток;відкриті інновації;инновация;инновационное развитие;открытые инновации;innovation;innovative development;opened innovations
Issue Date: 2015
Publisher: Харків: ХНТУСГ
Citation: Мазнєв Г. Є. Інновації: теоретико-еволюційні аспекти. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, вип. 162 «Економічні науки». 2015. С. 56-63
Series/Report no.: Вісник Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка;№ 162
Abstract: Метою статті є дослідження і узагальнення наукових поглядів на сутніснозмістовне наповнення категорії «інновація» та аналіз етапів трансформації концептуальних підходів і методів менеджменту інноваційної діяльності. Розглянуто наукові підходи до визначення поняття «інновація», встановлено, що в науковій літературі відсутнє єдине тлумачення цього терміну, мають місце значні розходження в його визначенні. Запропоновано застосування концепції відкритих інновацій в агропродовольчому комплексі, які дозволяють підприємствам як розробляти власні ідеї так і використовувати свою бізнес-модель для виявлення і використання більш ефективних розробок партнерів, не проводячи власних наукових досліджень, які потребують великих коштів і не завжди гарантують впровадження результатів у виробництво. Таким чином, інноваційна діяльність зосереджується не на генеруванні інноваційних ідей, а на розробці бізнес-моделей, які здатні забезпечити швидке застосування інноваційних розробок, як своїх, так і таких, що виникають в результаті спільної діяльності наукових установ, університетів, державного сектору та бізнесових структур.
Цель статьи: исследование и обобщение научных взглядов на сущностносодержательное наполнение категории «инновация» и анализ этапов трансформации концептуальных подходов и методов менеджмента инновационной деятельности. Рассмотрены научные подходы к определению понятия «инновация», установлено, что в научной литературе отсутствует единое толкование этого термина, имеют место значительные расхождения в его определении. Предложено применение концепции открытых инноваций в агропродовольственном комплексе, которые позволяют предприятиям как разрабатывать собственные идеи так и использовать свою бизнес-модель для выявления и использования более эффективных разработок партнеров, не проводя собственных научных исследований, которые требуют больших финансовых средств и не всегда гарантируют внедрение результатов в производство. Таким образом, инновационная деятельность сосредоточивается не на генерировании инновационных идей, а на разработке бизнес-моделей, которые способны, обеспечить быстрое применение инновационных разработок, как своих, так и таких, что возникают в результате совместной деятельности научных учреждений, университетов, государственного сектора и бизнес-структур.
The purpose of the article: study and synthesis of scientific views on the essential substantive content of the category "innovation" and an analysis of the stages of transformation of conceptual approaches and methods of management innovation. Scientific approaches are considered to determination of concept «innovation», it is set that in scientific literature absent unique interpretation of this term, take place considerable divergences in his determination. The proposed application of the concept of open innovation in the agro-food complex, which enable enterprises to develop their own ideas and to use their business model to identify and use more effective development partners, without conducting their own scientific studies, which require large financial resources and do not always guarantee the implementation of the results into production. Thus, innovative activity focuses not on the generation of innovative ideas, and develop business models that are able to provide rapid application innovative developments, both its own and those that arise as a result of joint activities of scientific institutions, universities, public sector and business structures.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/26148
Appears in Collections:Випуск 162: Економічні науки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
162_2015_9.pdf445.18 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.