Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/26144
Title: Управління ефективністю діяльності підприємств овочівництва
Other Titles: Управление эффективностью деятельности предприятий овощеводства
Management Effective Performance Of Vegetable Enterprises
Authors: Левкіна, Р. В.
Левкін, А. В.
Keywords: управління ефективністю;аграрні підприємства;організаційно-економічний механізм;овочева продукція;стабільний розвиток;управление эффективностью;аграрные предприятия;организационно-экономический механизм;овощная продукция;стабильное развитие;management of efficiency;agricultural enterprises;organizational and economic mechanism;vegetable production;sustainable development
Issue Date: 2015
Publisher: Харків: ХНТУСГ
Citation: Левкіна Р. В., Левкін А. В. Управління ефективністю діяльності підприємств-виробників овочів. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, вип. 162 «Економічні науки». 2015. С. 31-40
Series/Report no.: Вісник Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка;№ 162
Abstract: Статтю присвячено розробці теоретико-методологічних засад та прикладних рекомендацій з формування та функціонування організаційно-економічного механізму стабілізації розвитку підприємств-виробників продукції овочівництва. Теоретично доведено необхідність формування інтегрованого теоретико-методологічного підходу до визначення організаційно-економічного механізму управління ефективністю, що передбачає визначення складу критеріїв оцінки ефективності діяльності аграрних підприємств, які ґрунтуються на принципах концепції сталого розвитку та поєднують необхідність вирішення економічних, соціальних та екологічних проблем. Доведено доцільність поєднання показників економічної та енергетичної ефективності виробництва з урахуванням рівня розвитку економічного потенціалу підприємства та запропоновано використання синтетичного показника екологоенергетичного навантаження на природне середовище. Запропоновано цілісну концепцію формування та функціонування організаційно-економічного механізму управління ефективністю та стабілізації розвитку аграрних підприємств-виробників овочів, що ґрунтується на виділенні виробничої, управлінської та дослідної компонент.
Статья посвящена разработке теоретически-методологических основ и прикладных рекомендаций формирования и функционирования организационно-экономического механизма стабилизации развития предприятий-производителей продукции овощеводства. В работе теоретически доказано необходимость формирования интегрированного теоретико-методологического подхода к определению организационно-экономического механизма управления эффективностью, который предусматривает определение системы критериев оценки эффективности, основывающихся на принципах концепции стабильного развития и необходимости решения экономических, социальных и экологических проблем. На основе рассмотренной взаимосвязи категорий "организационноэкономический механизм" и "стабильное развитие" относительно которого экономическое развитие аграрного предприятия основано на необходимости повышения социально-экономической эффективности на конкретных целевых рынках вследствие обеспечения организационной, координационной, защитной, инновационной, институциональной деятельности
The article is devoted to the development of theoretical and methodological principles and applied recommendations for the formation and functioning of organizational-economic mechanism of stabilization of the development at vegetable producing enterprises. In theory, proved the necessity of forming an integrated theoretical and methodological approach to identify the organizational and economic mechanism of efficiency management which involves determining the composition of criteria for evaluating the effectiveness of the agricultural enterprises, which are based on the principles of sustainable development and combine the need to solve the economic, social and environmental issues. Proved the expediency combining economic performance and energy efficiency with the level of development of the economic potential of the company and proposed using a synthetic indicator of ecological and energy loading on the environment. Proposed a holistic concept of formation and functioning the organizational and economic mechanism of efficiency management and stabilization the development of vegetables farms producing, based on the allocation of production, management and research component.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/26144
Appears in Collections:Випуск 162: Економічні науки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
162_2015_6.pdf684.27 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.