Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/259
Title: Діагностика та лікування собак за алергічного дерматиту в умовах ветеринарної клініки «ФАУНА» М. Запоріжжя
Other Titles: Diagnosis and treatment of dogs with allergic dermatitis in the conditions of veterinary clinic "FAUNA", Zaporozhzhya
Authors: Онищенко, Ірина Володимирівна
metadata.dc.contributor.advisor: Маценко, Олена Вікторівна
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет
Кафедра внутрішніх хвороб і клінічної діагностики тварин
Keywords: дерматит;екзема;алергічна реакція;діагностика;лікування
Issue Date: 2021
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Онищенко І. В. Діагностика та лікування собак за алергічного дерматиту в умовах ветеринарної клініки «ФАУНА» М. Запоріжжя: кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня: спец. 211 Ветеринарна медицина; наук. кер. О. В. Маценко; Харків, 2021. 67 с.
Abstract: Алергічний дерматит наносить значний збитки декоративному, службовому собаківництву та власникам тварин, так як є причиною зниження якості волосяного покриву, псування екстер'єру, витрат на лікування. Незважаючи на очевидні досягнення в галузі вивчення алергічних захворювань собак, хвороби шкірного покриву важко піддаються лікуванню, набувають хронічного рецидивуючого характеру, що пов'язано не тільки з невчасно поставленим або недостовірним діагнозом, недосконалістю застосовуваних методів лікування, але й з недостатнім знанням патофізіологічних процесів, що зумовлюють перебіг хвороби. Встановлено, що алергія у собак найчастіше розвивається на кормові білки. Причинами виникнення алергічного кормового дерматиту у собак може бути згодовування незвичного корму для тварин даного виду (солодощі, цитрусові, сир, свинина, різкий перехід на комерційний корм, корми економ-класу). У роботі представлений матеріал по вивченню ефективності двох терапевтичних схем лікування тварин за кормового алергічного дерматиту із застосуванням дієтичного гіпоалергенного корму Royal Canin Anallergenic Dog у комплексі із введенням протизапальних та десенсебілізуючих засобів Дексафорт або Ветадекс, антибактеріального препарату Азіцеф-макс, незамінних жирних кислот Nutri Vet Shed Defenseс та гігієнічного Пероксідерм шампуню . Розроблені рекомендації щодо профілактики кормового алергічного дерматиту у собак.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/259
Appears in Collections:211 - "Ветеринарна медицина" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2021_M_VKHT_1_Onyshchenko_I_V.pdf
  Restricted Access
1.29 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.