Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/20328
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКузьменко, В. І.-
dc.date.accessioned2023-01-17T19:12:52Z-
dc.date.available2023-01-17T19:12:52Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationКузьменко В. І. Вплив метеорологічних факторів на розвиток ранньої сухої плямистості помідора. 2015. № 1-2. С. 74-77uk_UA
dc.identifier.otherУДК 581.54:582.288.43:635.64-
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/20328-
dc.description.abstractНаведено результати досліджень з вивчення впливу метеорологічних факторів на ступінь ураження сортів помідора ранньою сухою плямистістю в умовах лівобережного Лісостепу України. Погода вегетаційного періоду 2011–2013 рр. характеризувалася високою середньодобовою температурою повітря та недостатньою, зі значними відхиленнями від норми, сумою опадів. Це створило сприятливі умови для розвитку ранньої сухої плямистості. Розвиток якої на сорті Кременчуцький був в межах 3,2–46,3 % і на сорті Карась — 2,1– 42,2 %uk_UA
dc.description.abstractПриведены результаты исследований по изучению влияния метеороло гических факторов на степень поражения сортов помидора ранней сухой пятнистостью в условиях левобережной Лесостепи Украины. Погода вегетационного периода 2011–2013 гг. характеризовались высокой среднесуточной температурой воздуха и недостаточной, со значительными отклонениями от нормы, суммой осадков. Это создало благоприятные условия для развития ранней сухой пятнистости. Развитие которой на сорте Кременчугский было в пределах 3,2–46,3 % и на сорте Карась — 2,1–42,2 %.uk_UA
dc.description.abstractThe research resulted in the study of effects of meteorological factors on the progression of the early dry spot disease of tomatoes in the wild. Data on the dynamics of average temperatures and amount of precipitation are given for the period from May to August for years 2011–2013. The weather of the growing season of years 2011–2013 was characterized by high average daily temperature of air and insufficient amount of precipitation with significant deviations from the norm. This created favorable conditions for the progression of the early dry spot disease. Progression of the early dry spot disease on the ‘Kremenchutskyi’ variety of tomatoes was within 3,2–46,3 %; on the ‘Karas’ variety — 2,1– 42,2 %uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: Харківський національний аграрний університет ім. В. В. Докучаєваuk_UA
dc.relation.ispartofseriesФітопатологія та ентомологія;№ 1-2-
dc.subjectпомідор, рання суха плямистість, розвиток хвороби, метеорологічні фактори, середньомісячна температура, опадиuk_UA
dc.subjectпомидор, ранняя сухая пятнистость, развитие болезни, метеорологические факторы, среднемесячная температура, осадкиuk_UA
dc.subjecttomato, early dry blight, the development disease, meteorological factors, average temperature, precipitation.uk_UA
dc.titleВплив метеорологічних факторів на розвиток ранньої сухої плямистості помідора.uk_UA
dc.title.alternativeВлияния метеорологических факторов на развитие ранней сухой пятнистости томата.uk_UA
dc.title.alternativeEffects of meteorological factors on the progression of tomato early dry blight of tomatoes.uk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В. В. Докучаєва. Серія : Фітопатологія та ентомологія. 2015. № 1-2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2015_1-2_074-077_kuzmenko.pdf422.85 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.