Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/18489
Title: | Стан управління запасами на підприємствах олійно-жирової галузі |
Other Titles: | Состояние управление запасами на предприятиях масложировой отрасли State of the inventory management at enterprises oil and fat industry |
Authors: | Сумець, О. М. |
Keywords: | підприємство;запаси;управління;витрати;предприятие;запасы;управление;затраты;enterprise;inventories;management costs |
Issue Date: | 2016 |
Publisher: | ХНТУСГ |
Citation: | Сумець О. М. Стан управління запасами на підприємствах олійно-жирової галузі. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, Вип. 171 «Економічні науки». 2016. С. 176-183. |
Series/Report no.: | Вісник Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка, № 171; |
Abstract: | У статті наголошено на значущості дослідження проблеми управління
запасами на підприємствах олійно-жирової галузі. Схарактеризовано стан
управління виробничими запасами на підприємствах галузі, а також запасами
готової продукції та запасами незавершеного виробництва. Представлені
результати обчислення зміни обсягів виробничих запасів на підприємствах
олійно-жирової галузі. Зроблено висновок про те, що управління запасами на
підприємствах олійно-жирової галузі на цей момент часу вимагає дальшого
удосконалення. Вказано, що цей процес потребує поліпшення прогнозування й
встановлення реальних потреб в обсягах визначених видів запасу з урахуванням
тенденцій зміни попиту та коливання цін на олійну продукцію. Акцентовано
увагу на те, що процес управління обіговими коштами повинен виконуватись з
урахуванням системи цілей підприємства на визначених сегментах ринку та
різнопланового впливу зовнішнього середовища на їхнє господарювання. В статье отмечается значимость исследования проблемы управления запасами на предприятиях масложировой отрасли. Охарактеризовано состояние управления производственными запасами на предприятиях отрасли, а также запасами готовой продукции и запасами незавершенного производства. Представлены результаты вычисления изменения объемов производственных запасов на предприятиях масложировой отрасли. Сделан вывод о том, что управление запасами на предприятиях масложировой отрасли на данный момент времени требует дальнейшего совершенствования. Указано, что этот процесс требует улучшения прогнозирования и установления реальных потребностей в объемах определенных видов запаса с учетом тенденций изменения спроса и колебания цен на масличную продукцию. Акцентировано внимание на то, что процесс управления оборотными средствами должен выполняться с учетом системы целей предприятия на определенных сегментах рынка и разнопланового воздействия внешней среды на их деятельность. The article points out the importance of the study of inventory management problems at the enterprises of oil and fat industry. It describes the state of manufacturing inventory management in the enterprises sector, as well as stocks of finished goods and work in process inventory. The results of calculating the change in the volume of inventories at the enterprises of oil and fat industry. It is concluded that the inventory management at the enterprises of oil and fat industry at this point in time requires further improvement. It is indicated that this process needs to be improved forecasting and 183 establishing the real needs in the amount of certain types of stocks, taking into account trends in the demand and price fluctuations on the olive production. The attention to the fact that working capital management process should be carried out taking into account the objectives of the enterprise system in certain segments of the market and the multifaceted impact of the environment on their activities. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/18489 |
Appears in Collections: | Випуск 171: Економічні науки |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
22_171_2016.pdf | 285.58 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.