Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/17688
Title: Наиважнейшие факторы выращивания чеснока: почва и климат
Other Titles: Найважливіші чинники вирощування часнику: ґрунт і клімат
Growing garlic most important factors: soil and climate
Authors: Мунгуй II Наполеон
Keywords: чеснок, почва, климат.;часник, грунт, клімат;garlic, soil, climate.
Issue Date: 2015
Publisher: Харків: Харківський національний аграрний університет ім. В. В. Докучаєва
Citation: Мунгуй II Наполеон Наиважнейшие факторы выращивания чеснока: почва и климат. 2015. № 2. С. 149-153
Series/Report no.: Ґрунтознавство, агрохімія, землеробство, лісове господарство;№ 2
Abstract: Чеснок – название растения из семейства Луковых. Родиной чеснока является регион Юго-Восточной Азии, хотя в диком виде чеснок встречается почти повсеместно. Его окультуривание началось более 3 тысяч лет до н. э. Уже в античные времена чеснок пользовался большой популярностью: его возделывали египтяне, ассирийцы, индийцы, греки, римляне и арабы. До наших дней сохранились те записи Пифагора, где он называл чеснок «царём приправ». Благодаря своему острому специфическому вкусу и аромат чеснок широко распространен по всему миру. Он играет важную роль в кухнях стран Средиземноморья, большинства стран Азии и Северной Африки. В пищу употребляют луковицу и реже стрелки чеснока. Луковица белого, желтоватого, розово-фиолетового или темно-фиолетового цветов состоит из 3–20 долек. В пищу идут зубчики чеснока, предварительно очищенные от жесткой кожицы. Их употребляют как в свежем, так и сушенном и консервированном виде, также чеснок используют в качестве приправы используемой для приготовления различных блюд.
Часник – назва рослини із сімейства цибулевих. Батьківщиною часнику є регіон Південно-Східної Азії, хоча в дикому вигляді часник зустрічається майже повсюдно. Його окультурення почалося більше 3 тисяч років до н.е. Вже в античні часи часник користувався великою популярністю: його обробляли єгиптяни, ассірійці, індійці, греки, римляни і араби. До наших днів збереглися ті записи Піфагора, де він називав часник «царем приправ». Завдяки своєму гострому специфічному смаку і аромат часник широко поширений по всьому світу. Він грає важливу роль в кухнях країн Середземномор’я, більшості країн Азії та Північної Африки. У їжу вживають цибулину і рідше стрілки часнику. Цибулина білого, жовтуватого, рожево-фіолетового або темно-фіолетового кольорів складається з 3–20 часточок. У їжу йдуть зубчики часнику, попередньо очищені від жорсткої шкірки. Їх вживають як в свіжому, так і сушеному і консервованому вигляді, також часник використовують як приправу використовуваної для приготування різних страв.
Garlic – the name of the plant from the family of onion. Homeland garlic is South-East Asia, although in the wild garlic is found almost everywhere. Its cultivation began more than 3 thousand years BC. e. Already in ancient times, garlic was very popular: he cultivated the Egyptians, Assyrians, Indians, Greeks, Romans and Arabs. To this day preserved the records of Pythagoras, where he called the garlic "the king of spices". With its sharp specific taste and aroma of the garlic is widely distributed throughout the world. It plays an important role in the kitchens of the Mediterranean countries, most countries in Asia and North Africa. In the food consumed the flesh and less garlic arrows. Bulb white, yellow, pink, purple or dark purple flower consists of 3–20 cloves. In the food are garlic cloves, previously cleared of tough skin. They are used both fresh and dried and canned form, as garlic is used as a seasoning used to prepare various dishes.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/17688
Appears in Collections:Вісник Харківського національного аграрного університету імені В. В. Докучаєва : зб. наук. пр..- Харків. Серія, Ґрунтознавство, агрохімія, землеробство, лісове господарство, екологія ґрунтів. 2015. № 2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Vkhnau_grunt_2015_2_20.pdf282 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.