Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/17649
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Шарапова, О.М. | - |
dc.contributor.author | Левченко, А.В. | - |
dc.date.accessioned | 2022-12-08T21:20:15Z | - |
dc.date.available | 2022-12-08T21:20:15Z | - |
dc.date.issued | 2012 | - |
dc.identifier.citation | Шарапова О. М., Левченко А. В. Оцінка ефективності роботи персоналу компанії. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. 2012. Вип. 1(15), Ч. 2. С. 402-412. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/17649 | - |
dc.description.abstract | Розглянуто питання комунікації співробітників і взаємини, які сприяють ефективній роботі компанії. Досліджено оцінку лояльності персоналу і залученість у справи організації. | uk_UA |
dc.description.abstract | The questions of communication with employees and mutual relations which assist effective work of company are examined. The estimation of loyalty of personnel and engaged are investigational in the matters of organization. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харківський державний університет харчування та торгівлі | uk_UA |
dc.subject | компанія | uk_UA |
dc.subject | персонал | uk_UA |
dc.subject | ефективність | uk_UA |
dc.subject | робота | uk_UA |
dc.subject | оцінка | uk_UA |
dc.subject | company | uk_UA |
dc.subject | personnel | uk_UA |
dc.subject | efficiency | uk_UA |
dc.subject | work | uk_UA |
dc.subject | rating | uk_UA |
dc.subject | компания | uk_UA |
dc.subject | эффективность | uk_UA |
dc.subject | работа | uk_UA |
dc.subject | оценка | uk_UA |
dc.title | Оцінка ефективності роботи персоналу компанії | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Appears in Collections: | Випуск 1 (15) Ч2 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
esprstp_2012_1(2)__59.pdf | 298.58 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.