Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/16467
Title: Розвиток сучасного спорту та фізичного виховання як передумова здорового способу життя
Authors: Басюк, М. М.
Трегуб, К. М.
Пономарьова, М. С.
Keywords: спорт;фізичне виховання,ок людини, здоровий спосіб життя;фізична культура;фізичний розвиток людини;здоровий спосіб життя;sports;physical education;physical education;physical development rights;healthy lifestyle
Issue Date: 2015
Publisher: Глобальні та національні проблеми економіки
Citation: Басюк М. М., Трегуб К. М., Пономарьова М. С. Розвиток сучасного спорту та фізичного виховання як передумова здорового способу життя. Миколаїв. нац. ун-т ім. В. О. Сухомлинського. Глобальні та національні проблеми економік. № 5. Миколаїв. 2015 р.
Abstract: На сучасному етапі розвитку українського суспільства актуальним є всебічне підтримання сфери фізичної культури та спорту з боку держави, бо лише за умови оптимального поєднання дій усіх зацікавлених суб’єктів управління стане реальним забезпечення людини оптимальною руховою активністю протягом усього життя, досягнення нею достатнього рівня фізичної та функціональної підготовленості, упровадження традицій здорового способу життя. Для національної системи фізичного виховання характерний цілий комплекс засобів. При цьому основним засобом вирішення завдань фізичного виховання і досягнення його мети є рухова активність людини (фізичні вправи, народні ігри і забави, військові, побутові та професійні дії (якщо вони виконуються за відповідною програмою). Найвищої ефективності фізичного виховання можна досягнути за умови комплексного використання засобів, тобто, рухова активність повинна здійснюватись здебільшого за сприятливих природних умов і при незаперечному дотриманні правил особистої гігієни. Стан спорту в Україні на сьогодні в дуже скрутному становищі. Проведення різних спортивних заходів стає можливим тільки за допомогою спонсорів, дуже важкі умови для тренувань у спортсменів, морально застаріле спортобладнання. Зараз, як ніколи, необхідно вкладати кошти значні кошти у спорт, так як Україна перебуває на стадії формування свого іміджу на світовій арені. Адже це є дуже важливим фактором, щоб світова громадськість вважала Україну, як спортивну державу. Фізичний розвиток людини є невід'ємною складовою гармонійного її розвитку, що є, в свою чергу, запорукою майбутнього держави. Одним з напрямків, який впливає на стан здоров'я є активно-спортивний спосіб життя, який має особливе значення для людей різного віку. Тому заняття фізичною культурою і спортом вже не є самоціллю. Вони стають каталізатором життєвої активності, умовою і невід'ємною частиною гармонійного і повноцінного життя.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/16467
Appears in Collections:Статті



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.