Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/16230
Title: Визначення впливу модифікованого карбамідоформальдегідного клею на змочувальну здатність поверхневого жиро-воскового шару соломи
Other Titles: Определение влияния модифицированого карбамидоформальдегидного клея на смачиваемость поверхностного жиро-воскового слоя соломы
Determination of influence of modified urea formaldehyde glue on wettability of straws' wax-fat layer
Authors: Козак, Р. О.
Issue Date: 2017
Publisher: Харків: ХНТУСГ
Citation: Козак Р. О. Визначення впливу модифікованого карбамідоформальдегідного клею на змочувальну здатність поверхневого жиро-воскового шару соломи. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, Вип. 184: Деревооброблювальні технології та системотехніка лісового комплексу. Транспортні технології. 2017. С. 43-48.
Series/Report no.: Вісник Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка;№ 184
Abstract: Встановлено можливість покращення змочуваності поверхневого жиро-воскового шару соломи карбамідоформальдегідним клеєм шляхом модифікування його етанолом. Визначено вплив модифікатора на крайовий кут змочування поверхневого жиро-воскового шару соломи пшениці, жита, вівса і ячменю.
Установлена возможность улучшения смачиваемости поверхностного жиро-воскового слоя соломы карбамидоформальдегидным клеем путем модификации его этанолом. Определено влияние модификатора на краевой угол смачивания поверхностного жиро-воскового слоя соломы пшеницы, ржи, овса и ячменя.
The possibility of improving of wettability of wax-fat layer of straw surface with urea formaldehyde glue using modification by ethanol was discovered. The effect of modifier on wetting angle of wax-fat layer of wheat, rye, oat and barley straw surface was defined.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/16230
Appears in Collections:Випуск 184: Деревооброблювальні технології та системотехніка лісового комплексу. Транспортні технології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
184_17_TS_10.pdf788.51 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.