Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1609
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorСайчук, О. В.-
dc.contributor.authorАветісян, В. К.-
dc.contributor.authorКолпаченко, Н. М.-
dc.contributor.authorМаніло, В. Л.-
dc.contributor.authorБіловод, О. І.-
dc.contributor.authorДудник, В. В.-
dc.date.accessioned2022-06-24T08:14:54Z-
dc.date.available2022-06-24T08:14:54Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationСайчук О. В., Аветісян В. К., Колпаченко Н. М., Маніло В. Л., Біловод О. І., Дудник В. В. Дослідження процесу подрібнювання стеблової маси. Вісник Полтавської державної аграрної академії. 2021. № 4 (103). С. 259-267.uk_UA
dc.identifier.issn2415-3354-
dc.identifier.issn2415-3362-
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1609-
dc.description.abstractУ статті обґрунтовано та розкрито вирішення проблеми збереження гостроти ріжучих крайок ножів під час подрібнювання стеблової маси зернових культур. З’ясовано, що з урахуванням отриманого в роботі співвідношення, можна провести чисельні розрахунки впливу товщини шару стиснення на товщину ріжучої крайки ножа, якщо задати певну величину h і відомі властивості матеріалу, який ріжуть (τ, σ). Отримано вираз, що дозволяє проаналізувати залежність гостроти леза, з урахуванням конструктивних особливостей реальних ножів (радіуса заокруглення). Дані розрахунки залежать, як від висоти шару стиснення (при h=const), так і від висоти вихідного шару (при h ст = const), або від обох параметрів висоти шару при відомій залежності між ними. В дослідженні з’ясовано що, формула виведена В. П. Горячкіним, з міркувань мінімальних витрат енергії на різання, хоча й не враховує геометрію ріжучої крайки, все-таки дозволяє визначити оптимальний кут заточення ножа, якщо задати його товщину й ширину ріжучої крайки. Запропоновано графіки для розрахунків оптимальної товщини ріжучої крайки за умови n-кратного стиснення шару в момент розрізання. Отримані залежності для розрахунку впливу товщини подрібнюваної стеблової маси на товщину ріжучої крайки ножа, а також обґрунтований кут заточування ножа, який забезпечує мінімальне зусилля різання. Пропоновані розрахунки та рекомендації з обраної тематики дослідження доцільно застосовувати при використанні існуючих конструкцій та проектуванні нових елементів зернозбиральних комбайнів для подрібнення стеблової маси зернових культур. Результати проведеного дослідження доцільно впроваджувати в навчальний процес при підготовці здобувачів вищої освіти спеціальностей 208 Агроінженерія та 133 Галузеве машинобудування.uk_UA
dc.description.abstractThe article substantiates and reveals the solution of the problem of preserving the sharpness of the cutting edges of knives during the grinding of the stem mass of cereals. It was found that taking into account the ratio obtained in the work, it is possible to perform numerical calculations of the effect of compression layer thickness on the thickness of the cutting edge of the knife, if you set a certain value h and known properties of the material to be cut (τ, σ). An expression is obtained that allows to analyze the dependence of the blade sharpness, taking into account the design features of real knives (radius of curvature). These calculations depend on the height of the compression layer (for h=const) and the height of the source layer (for hst=const), or on both parameters of the height of the layer with a known relationship between them. The study found that the formula derived by V. P. Goryachkin, for reasons of minimum energy consumption for cutting, although it does not take into account the geometry of the cutting edge, still allows you to determine the optimal angle of sharpening knife, if you set its thickness and width of the cutting edge. Graphs for calculations of the optimal thickness of the cutting edge under the condition of n-fold compression of the layer at the time of cutting are proposed. The dependences for calculating the influence of the thickness of the crushed stem mass on the thickness of the cutting edge of the knife, as well as a reasonable angle of sharpening of the knife, which provides a minimum cutting force. The proposed calculations and recommendations on the selected research topic should be used when using existing structures and designing new elements of combine harvesters for crushing the stem mass of cereals. The results of the study should be implemented in the educational process in the preparation of graduates of specialties 208 Agricultural Engineering and 133 Industrial Engineering.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherПолтаваuk_UA
dc.relation.ispartofseriesВісник Полтавської державної аграрної академії;№ 4 (103)-
dc.subjectрізанняuk_UA
dc.subjectстеблова масаuk_UA
dc.subjectкоефіцієнт стисненняuk_UA
dc.subjectтовщина ріжучої крайкиuk_UA
dc.subjectкут заточенняuk_UA
dc.subjectcuttinguk_UA
dc.subjectstem massuk_UA
dc.subjectcompression ratiouk_UA
dc.subjectcutting edge thicknessuk_UA
dc.subjectsharpening angleuk_UA
dc.titleДослідження процесу подрібнювання стеблової масиuk_UA
dc.title.alternativeStuby of the process of crushing stem weightuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Вісник ПДАА_4_2021-259-267.pdf1.11 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.