Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/15911
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Коваленко, Валентина Олексіївна | - |
dc.contributor.author | Панікарова, Богдана Олександрівна | - |
dc.contributor.author | Чернова, Людмила Олександрівна | - |
dc.date.accessioned | 2022-11-28T13:06:00Z | - |
dc.date.available | 2022-11-28T13:06:00Z | - |
dc.date.issued | 2011-11-25 | - |
dc.identifier.citation | Спосіб виробництва білкової добавки на основі рибної вторинної колагеновмісної сировини. Патент України на корисну модель № 65127, МПК A23J 1/04 (2006.01). В. О. Коваленко, Б. О. Панікарова, Л. О. Чернова. № u201106093. Заявл. 16.05.2011. Опубл. 25.11.2011, Бюл.№ 22. 2 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/15911 | - |
dc.description.abstract | Спосіб виробництва білкової добавки на основі рибної вторинної колагеновмісної сировини, що включає підготовку вихідної сировини, подрібнення, обробку водним розчином колагенази або бромеліну, інактивацію ферментного препарату і сушіння, який відрізняється тим, що як вихідну сировину використовують шкіру риби, при цьому її після попередньої підготовки знежирюють шляхом обробки 0,2 % розчином КОН за температури 30°С і тривалості (20...30)×60 с, при співвідношенні тверда фаза:рідина = 1:1,5 та рН=11,0...11,5, промивають проточною водою, обробляють водним розчином колагенази або бромеліну у кількості 0,005...0,05 % від маси сировини протягом (5...15)×60 с за температури t=10...40°C і рН=6,8...7,2, інактивацію ферментного препарату проводять за температури 95...100°С і тривалості (5...10)×60 с та висушують до вмісту вологи у кінцевому продукті 5...7 %. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.relation.ispartofseries | 11;65127 | - |
dc.title | Спосіб виробництва білкової добавки на основі рибної вторинної колагеновмісної сировини | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
Appears in Collections: | Патенти на винаходи (корисні моделі) |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.