Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/15793
Title: Інструменти оцінювання рейтингу науковців
Authors: Влащенко, Людмила Георгіївна
Нікітенко, Олександр Миколайович
Keywords: наукометрична база даних;рейтинг науковця;наукометричний показник;scientometric database;researcher's rating;scientometric indicator
Issue Date: 2019
Publisher: ХНТУСГ
Citation: Влащенко Л. Г., Нікітенко О. М. Інструменти оцінювання рейтингу науковців. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції «Бібліотечно-інформаційне середовище як драйвер змін та інновацій в освіті», 24-25 жовтня 2019 р. Харків. ХНТУСГ. 2019.
Abstract: Розглянуто дві моделі оцінювання рейтингу науковців. За однією моделлю для оцінювання рейтингу науковців запропоновано використовувати дані з міжнародних наукометричних баз даних. Показано використання трьох підходів під час оцінювання рейтингу. За іншою моделлю для оцінювання рейтингу науковців запропоновано використовувати національний портал забезпечення якості вищої освіти TRUST. Це дозволяє зберігати інформацію про публікації та інші досягнення науковця, включаючи повні тексти, оцінювати рейтинг науковця за більшою кількістю параметрів і створювати необхідні вихідні форми для подальшого їх використання.
Two models to estimate scientist rating was described. One model proposes to use data from international scientometric databases to evaluate the scientists rating.Three approaches using to estimate rating was shown. Another model proposes to use the TRUST National Higher Education Quality Assurance Portal to estimatethe higher school's rating. This allows you to store information about publications and other achievements of the scientist,includingfulltexts,toestimate scientists rating using more factorsand to designnecessary output forms for later use.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/15793
Appears in Collections:Бібліотечно-інформаційне середовище як драйвер змін та інновацій в освіті



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.