Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/1521
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБожко, М. В.-
dc.date.accessioned2022-06-22T18:32:11Z-
dc.date.available2022-06-22T18:32:11Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationБожко М. В. Спеціалізація та концентрація виробництва як фактори забезпечення ефективності діяльності сільськогосподарських підприємств. Актуальні проблеми інноваційної економіки. 2018. № 3. С. 36-43.uk_UA
dc.identifier.issn2524-0455-
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1521-
dc.description.abstractАналізується вплив концентрація та спеціалізації сільськогосподарських підприємств на рівень ефективності виробництва. За результатами аналізу фактичних даних сільськогосподарських підприємств Харківської області було встановлено, що рівень спеціалізації на виробництві продукції рослинництва має позитивний вплив на величину прибутку на 1 га та рівень продуктивності праці. В той же саме час зв’язок з рівнем рентабельності був зворотний. Оцінка впливу розмірів підприємств за площею ріллі дозволила встановити, що в середньому по підприємствам Харківської області максимальну величину прибутку отримували підприємства з площею ріллі 4634 га, а максимальний рівень рентабельності мали підприємства з площею ріллі 3300 га. Робиться висновок, що саме в цих межах рівень ефективності виробництва в середньому буде максимальний для підприємств які спеціалізуються на продукції рослинництва.uk_UA
dc.description.abstractThe influence of concentration and specialization of agricultural enterprises on the level of production efficiency is analyzed. According to the analysis of the actual data of agricultural enterprises of the Kharkiv region it was established that the level of specialization in the production of crop production has a positive impact on the amount of profit per hectare and the level of labor productivity. At the same time the relationship with the level of profitability was reversed. An assessment of the impact of the size of enterprises on the area of arable land has made it possible to establish that on average, enterprises of the Kharkiv region received the maximum profit for enterprises with an area of arable land of 4634 hectares and the maximum level of profitability had enterprises with an area of arable land of 3300 hectares. It is concluded that it is within these limits that the level of production efficiency on average will be maximum for enterprises specializing in crop production.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківuk_UA
dc.relation.ispartofseriesАктуальні проблеми інноваційної економіки;№ 3-
dc.subjectспеціалізаціїuk_UA
dc.subjectконцентрація виробництваuk_UA
dc.subjectефективність витратuk_UA
dc.subjectоптимальні розміриuk_UA
dc.subjectпродуктивність праціuk_UA
dc.subjectspecializationuk_UA
dc.subjectproduction concentrationuk_UA
dc.subjectcost efficiencyuk_UA
dc.subjectoptimal sizesuk_UA
dc.subjectlabor productivityuk_UA
dc.titleСпеціалізація та концентрація виробництва як фактори забезпечення ефективності діяльності сільськогосподарських підприємствuk_UA
dc.title.alternativeSpecialization and concentration of production as factors of providing of the efficiency of activity of agricultural enterprisesuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Випуск 3

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
8.pdf1.59 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.