Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/14901
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПоташова, Л.М.-
dc.contributor.authorПоташов, Ю.М.-
dc.date.accessioned2022-11-22T08:37:58Z-
dc.date.available2022-11-22T08:37:58Z-
dc.date.issued2018-11-15-
dc.identifier.citationПоташова Л.М., Поташов Ю.М. Чутливість сортів нуту на інокуляцію насіння в умовах Східного Лісостепу України. Вісн. ХНАУ. Серія : Рослинництво, селекція і насінництво, плодоовочівництво і зберігання. 2018. №2. С. 183-191.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/14901-
dc.description.abstractПоташова Л.М., Поташов Ю.М. Чутливість сортів нуту на інокуляцію насіння в умовах Східного Лісостепу України. Представлено трирічні результати впливу передпосівної інокуляції насіння бактеріальним препаратом Ризогумін на польову схожість, виживаність, біометричні і симбіотичні показники рослин нуту. Відображено позитивну роль інокуляції у формуванні структурних елементів урожаю сортів нуту Краснокутський 123, Смачний, Розанна і Добробут. Установлено, що передпосівна інокуляція сприяла приросту врожайності досліджуваних сортів. Найбільшу врожайність показали сорти Розанна і Краснокутський 123 на варіантах із передпосівною інокуляцією насіння відповідно 3,71 і 3,70 т/га.uk_UA
dc.description.abstractЛ.Н. Поташова, Ю.Н. Поташов. Отзывчивость сортов нута на инокуляцию семян в условиях Восточной Лесостепи Украины. Представлены трёхлетние результаты влияния предпосевной инокуляции семян бактериальным препаратом Ризогумин на полевую всхожесть, выживаемость, биометрические и симбиотические показатели растений нута. Отображена положительная роль инокуляции в формировании структурных элементов урожая районированных сортов нута Краснокутский 123, Смачный, Розанна и Добробут. Установлено, что предпосевная инокуляция способствовала приросту урожайности исследуемых сортов. Наибольшую урожайность показали сорта Розанна и Красноткутский 123 на вариантах с предпосевной инокуляцией семян соответственно 3,71 и 3,70 т/га.uk_UA
dc.description.abstractL.M. Potashova, Y.M. Potashov. Responsiveness of chickpea varieties for seed inoculation in the conditions of Eastern Forest-steppe of Ukraine. The three-year results of the effect of seedbed pre-sowing inoculation with the bacterial preparation Rizogumin on field germination, survival, chickpea biometric and symbiotic indicators are presented. The positive role of inoculation in the formation of the structural elements of the harvest of zoned chickpea varieties Krasnokutsky 123, Smachny, Rosanna and Dobrobut is displayed. It was established that pre-sowing inoculation contributed to the increase in yield of the studied varieties. The highest yields were shown by the Rosanna and Krasnotkutsky 123 varieties on variants with pre-sowing seed inoculation, respectively, 3,71 and 3,70 t / ha.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХНАУuk_UA
dc.subjectнутuk_UA
dc.subjectсортиuk_UA
dc.subjectРизогумінuk_UA
dc.subjectпередпосівна інокуляціяuk_UA
dc.subjectпольова схожістьuk_UA
dc.subjectсортаuk_UA
dc.subjectРизогуминuk_UA
dc.subjectпредпосевная инокуляцияuk_UA
dc.subjectполевая всхожестьuk_UA
dc.subjectchickpeasuk_UA
dc.subjectvarietiesuk_UA
dc.subjectrizoguminuk_UA
dc.subjectpre-sowing inoculationuk_UA
dc.subjectgerminationuk_UA
dc.titleЧутливість сортів нуту на інокуляцію насіння в умовах Східного Лісостепу Україниuk_UA
dc.title.alternativeОтзывчивость сортов нута на инокуляцию семян в условиях Восточной Лесостепи Украиныuk_UA
dc.title.alternativeResponsiveness of chickpea varieties for seed inoculation in the conditions of Eastern Forest-steppe of Ukraineuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва. Серія "Рослинництво, селекція і насінництво, плодоовочівництво і зберігання" №2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Vkhnau_roslyn_2018_2_22.pdf266.02 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.