Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/14528
Title: Підвищення технічного рівня трактора ХТЗ-170
Authors: Д’яченко, Ігор Юрійович
metadata.dc.contributor.advisor: Шевченко, Ігор Олександрович
metadata.dc.contributor.affiliation: Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка, Кафедра трактори і автомобілі
Keywords: сільськогосподарський агрегат;активні робочі органи;привід;плавний розгін;ефективність роботи
Issue Date: 2020
Publisher: Харків: ХНТУСГ
Citation: Д’яченко І. Ю. Підвищення технічного рівня трактора ХТЗ-170: кваліфікаційна робота магістра: спец. 208 - Агроінженерія; наук. кер. І. О. Шевченко; Харків, 2020. 76 с.
Abstract: Один з шляхів підвищення ефективності сільськогосподарського виробництва це виконання технологічних процесів в задані агротехнічні терміни. Велике значення у вирішенні цієї задачі ставиться сільськогосподарським машинам, що мають активні робочі органи (АРО) з приводом від валу відбору потужності (ВВП) та передачею на деяких моделях тракторів до 80% потужності двигуна. Один із недоліків ввімкнення ВВП - відсутність забезпечення плавного розгону АРО сільськогосподарських машин, що призводить до підвищення динамічних навантажень у приводі і до його повного руйнування. На сьогодні недостатньо інформації про роботу приводів активних робочих органів сільськогосподарських машин при виконанні різних технологічних процесів . В роботі розглянуті питання щодо вирішення завдань підвищення експлуатаційно-технологічних показників с.г. машин з активними робочими органами при їх агрегатуванні з тракторами виробництва ХТЗ. Під час вирішення поставлених завдань дослідження в роботі обґрунтована математична модель машино-тракторного агрегату з приводом від ВВП трактора АРО с.г. агрегату, що враховує характерні режими роботи агрегату. Проведеними експериментальними дослідженнями встановлено, що запропоновані зміни в пневматичій системі керування ВВП тракторів ХТЗ забезпечує розгін вихідного валу ВВП в межах 1,0...1,7 с. чим вдалося знизити динамічні навантаженя приводу активних робочих органів машин порівняно з серійною системою керування на 20...30%. Робота складається зі вступу, чотирьох розділів, загальних висновків і рекомендацій та списку використаної літератури. Робота викладена на 76 сторінках машинописного тексту, містить 42 рисунки, 9 таблиць, список використаних джерел, що включає 32 найменування.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/14528
Appears in Collections:208 - "Агроінженерія (ОПП)" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
208_Dyachenko.pdf
  Restricted Access
14.28 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.