Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/14523
Title: Підвищення експлуатаційних показників трактора Т-150К при використанні на просапних роботах
Authors: Забара, Антон Андрійович
metadata.dc.contributor.advisor: Антощенков, Віктор Миколайович
metadata.dc.contributor.affiliation: Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка, Кафедра трактори і автомобілі
Keywords: трактор Т-150К;установка коліс;коригувальний пристрій;стійкість руху;польові дослідження
Issue Date: 2020
Publisher: Харків: ХНТУСГ
Citation: Забара А. А. Підвищення експлуатаційних показників трактора Т-150К при використанні на просапних роботах: кваліфікаційна робота магістра: спец. 208 - Агроінженерія; наук. кер. В. М. Антощенков; Харків, 2020. 53 с.
Abstract: Робота складається зі вступу, 5 розділів, викладена на 52 сторінках машинописного тексту, містить 12 рисунків, 3 таблиць, загальних висновків, список використаних джерел, що включає 38 найменування, 1 додатка. Метою роботи є підвищення точності руху просапного агрегату з трактором Т-150К при використанні на просапних роботах, що досягається встановленням на трактор здвоєних коліс та коригуючого пристрою, параметри яких визначені математичним моделюванням динаміки. Об'єктом дослідження обґрунтування способу підвищення точності руху просапного агрегату з трактором Т-150К, не потребуючих змін конструкції. В роботі проведені теоретичні та експериментальні дослідження коригувального пристрою розробленого для трактора Т-150К з шарнірноз’єднаною рамою. Пристрій підвищує стійкість руху трактору. Запропоновано використовувати трактор на виробництві просапних культур за рахунок встановлення коліс типорозміру 9,5-42. Установка спарених коліс дозволяє використовувати трактор на роботах в міжряддях 450, 700, 600 мм і для загального користування, коли відстань між осями коліс дорівнює 315 мм, а колія по внутрішніх колесах дорівнює 1800мм. Використання коригувального пристрою на машинно-тракторному агрегаті призводить до зменшення відхилення ширини стикових міжрядь до ±4,8 см, основних міжрядь до ±1,0 см і зниження витрати палива на 2,5%. При мінімальних капіталовкладеннях у 1,5-2 рази підвищується продуктивність праці на обробленні просапних культур і зменшуються витрати матеріальних засобів на одиницю сільськогосподарської продукції.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/14523
Appears in Collections:208 - "Агроінженерія (ОПП)" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
208_Zabara.pdf
  Restricted Access
9.77 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.