Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/14476
Title: | Обґрунтування технологічного процесу отримання біогазу на фермі по виробництву молока |
Authors: | Хлистун, Артем Юрійович |
Keywords: | біогаз;біогазові установка;метаногенез;технологічні схеми зброджування гною |
Issue Date: | 2020 |
Publisher: | Харків: ХНТУСГ |
Citation: | Хлистун А. Ю. Обґрунтування технологічного процесу отримання біогазу на фермі по виробництву молока: кваліфікаційна робота магістра: спец. 208 - Агроінженерія; Харків, 2020. 71 с. |
Abstract: | Магістерська робота виконана на тему: «Обґрунтування технологічного процесу отримання біогазу на фермі по виробництву молока» і складається із 80 листів машинописного тексту пояснювальної записки формату А-4, містить 13 таблиць, 14 рисунків, список літератури із 45 найменувань і 9 сторінок презентаційного матеріалу. В вступній частині розрахунково-пояснювальної записки виконано обґрунтування актуальності теми магістерської роботи, поставлена мета і задачі досліджень, а також визначені об’єкт і предмет дослідження. В першому розділі роботи приведена коротка характеристика господарства, описані загальні відомості процесу виробництва біогазу. Його енергетичний потенціал та техніко-економічні аспекти. У другому розділі розглянуті загальна характеристика метаногенезу і стадії його здійснення , приведена розробка технологічної схеми анаеробного зброджування підстилкового гною з рециркуляцією рідини. Описані теоретичні розрахунки масообміну в проточному метантенку при зброджуванні підстилкового гною, метод ефективного виробництва біогазу і його математична модель. Також наведені біогазові установки та методи їх розрахунку. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/14476 |
Appears in Collections: | 208 - "Агроінженерія (ОПП)" (Магістри) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
208_Khlystun.pdf Restricted Access | 13.37 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.