Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/14373
Title: | Спосіб визначення паропроникності яєчної шкаралупи |
Authors: | Захаренко, Віталій Олександрович Чуйко, Андрій Миколайович |
Issue Date: | 16-Oct-2006 |
Citation: | Спосіб визначення паропроникності яєчної шкаралупи. Патент України на корисну модель № 17787, МПК (2006), A01K 43/00, G01N 33/08 (2006.01). В. О. Захаренко, А. М. Чуйко. № u200603834. Заявл. 07.04.2006. Опубл. 16.10.2006, Бюл. № 10. 3 с. |
Series/Report no.: | 11;17787 |
Abstract: | Спосіб визначення паропроникності яєчної шкаралупи, що передбачає миття курячих яєць, який відрізняється тим, що визначення цього показника здійснюють для різних ділянок шкаралупи: тупої, гострої та середньої, від яких відділяють поверхневу плівку (кутикулу), штучно створюють перепад тиску по обидві поверхні шкаралупи та визначають паропроникність за формулою: P s h мг/м2.год, де V - об'єм повітря, що пройшло через зразок, якщо перепад тиску дорівнював 3...5-10 Па; Gs - кількість мг водяної пари в м3 повітря при повному насиченні для температури вимірювання t, °С; - відносна вологість повітря при випробуванні, в частках одиниць; S - площа поверхні шкаралупи через яку йшло повітря, м2 ; - час іспиту, год. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/14373 |
Appears in Collections: | Патенти на винаходи (корисні моделі) |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.