Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1431
Title: Оцінка та перспективи розвитку ринку м’яса в Херсонській області
Other Titles: Assessment and prospects of the meat market in Kherson region
Authors: Орел, В. М.
Keywords: ринок м’яса;алгоритм оцінки;попит;регіональний ринок м’яса;реалізація;meat market;estimation algorithm;demand;regional meat market;realization
Issue Date: 2018
Publisher: Харків
Citation: Орел В. М. Оцінка та перспективи розвитку ринку м’яса в Херсонській області. Актуальні проблеми інноваційної економіки. 2018. № 1. С. 59-66.
Series/Report no.: Актуальні проблеми інноваційної економіки;№ 1
Abstract: В статті розглянуто перспективи, формуванню українського ринку м'яса, а саме в регіоні Херсонської області, де досягнуті раціональні норми споживання м'яса населенням, при цьому фактичний рівень споживання м'яса в цьому регіоні . Тому Херсонська область має можливість і потенціал для збільшення рівня самозабезпеченості м'ясом, що в окремих випадках підтверджується високими темпами росту виробництва м'яса. Дана мета статті є комплексним вивченням процесів та напрямків формування та розвитку ринку м’яса в Херсонській області,а також розробки алгоритму оцінки її на самому ринку продукції. Методами дослідження слугували дані базисного виконання плану м’ясної продукції, а саме інформаційні, статистичні, практичної реалізації, а також алгоритми оцінки ринку продукції. Практична значущість даної проблематики заклечається в тому, що якщо успішний м’ясний бізнес розвинений ідеально, то бізнес працює ефективно. Сьогодні в Україні найкраще розвинений сегмент кормів, тому відгодовування свиней відносно ефективне. За оцінками ФАО, переробка в Україні розвинена ще гірше. Вона у нас здебільшого первинна. Ми не виробляємо продукцію під певні конкретні ринки, тому це є перспективою для подальших досліджень. Тому без розвитку експорту свинини та вдосконалення галузей тваринництва надалі неможливе перспективне конкурування м’яса регіону. Тому всі виробники, переробники повинні зустрічатися і співпрацювати з державними підрозділами служб, що відповідають за ветеринарні питання та спільними зусиллями шукати нові ринки збуту.
The article examines the prospects for forming the Ukrainian meat market, namely in the Kherson region, where rational norms of meat consumption have been reached by the population, while the actual consumption of meat in this region. Therefore, the Kherson region has the potential and potential to increase the level of self-sufficiency by meat, which in some cases is confirmed by high rates of growth of meat production. The given purpose of the article is a comprehensive study of the processes and directions of the formation and development of the meat market in the Kherson region, as well as the development of an algorithm for its evaluation in the market of products. The research methods consisted of the data of the basic implementation of the meat products plan, namely information, statistical, practical implementation, as well as algorithms for assessing the product market. The practical significance of this problem is that if a successful meat business is perfectly developed then the business is working effectively. Today in Ukraine, the segment of feed is the best developed, therefore feeding pigs is relatively effective. According to FAO estimates, processing in Ukraine is even worse. It is primarily ours in our country. We do not produce products for specific markets, so it is a prospect for further research. Therefore, without the development of pork exports and the improvement of livestock industries, future promising competition of meat in the region is not possible. Therefore, all producers, processors must meet and collaborate with government service units responsible for veterinary issues and joint efforts to look for new markets.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1431
ISSN: 2524-0455
Appears in Collections:Випуск 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
10.pdf395.67 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.