Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/13799
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorДейниченко, Григорій Вікторович-
dc.contributor.authorРябушко, Віталій Іванович-
dc.contributor.authorКрамаренко, Дмитро Павлович-
dc.contributor.authorГаляпа, Ірина Михайлівна-
dc.contributor.authorЄрохін, Владислав Євстафійович-
dc.date.accessioned2022-11-16T09:33:15Z-
dc.date.available2022-11-16T09:33:15Z-
dc.date.issued2013-11-11-
dc.identifier.citationСпосіб виробництва майонезу з добавкою гідролізату з молюсків. Патент України на винахід № 103715, МПК A23L 1/24 (2006.01). Г. В. Дейниченко, В. І. Рябушко, Д. П. Крамаренко, І. М. Галяпа, В. Є. Єрохін. № a 2012 09276. Заявл. 30.07.2012. Опубл. 11.11.2013, Бюл.№ 21. 7 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13799-
dc.description.abstractВинахід належить до способу виробництва майонезу, який включає одержання пасти змішуванням рецептурних кількостей води, водного розчину цукру білого та солі кухонної, гірчичного компоненту і стабілізаторів: модифікованих крохмалів Е1442, Е1450 камеді гуару Е412 і камеді ксантану Е415, з наступним емульгуванням отриманої суміші рецептурною кількістю олії та гомогенізацією отриманої емульсії при підвищеному тиску. При одержанні пасти як емульгатор використовують відновлений яєчний порошок та водний розчин модифікованого крохмалю Е1450, збитий з додаванням розчину оцтової кислоти з рН=6,78- 6,80, розчин цукру і солі пастеризують при температурі 80-95° протягом 15 хвилин з додаванням гідролізату з молюсків, як стабілізатор використовують крохмаль Е1442 разом з камеддю гуару Е412 та ксантану Е415, диспергованих в олії, які вводять через 15-20 хвилин після початку емульгування, а за 8-10 хвилин до кінця емульгування вводять залишок розчину оцтової кислоти, емульсію гомогенізують при тиску 0,2-0,5 МПа, готовий майонез відразу розфасовують в герметичну тару.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.relation.ispartofseries11;103715-
dc.titleСпосіб виробництва майонезу з добавкою гідролізату з молюсківuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Appears in Collections:Патенти на винаходи (корисні моделі)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
103715.pdf199.74 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.