Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13571
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorГордієнко, І.М.-
dc.contributor.authorГладких, Р.П.-
dc.contributor.authorГончаренко, В.Ю.-
dc.date.accessioned2022-11-14T17:03:06Z-
dc.date.available2022-11-14T17:03:06Z-
dc.date.issued2017-12-18-
dc.identifier.citationГордієнко І.М., Гладких Р.П., Гончаренко В.Ю. Вміст елементів живлення в рослинах і винос їх з урожаєм цибулі ріпчастої. Вісн. ХНАУ. Серія : Рослинництво, селекція і насінництво, плодоовочівництво і зберігання. 2017. №2. С. 112-118.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13571-
dc.description.abstractГордієнко І.М., Гладких Р.П., Гончаренко В.Ю. Вміст елементів живлення в рослинах і винос їх з урожаєм цибулі ріпчастої. Представлені результати трирічних досліджень, проведених з вивчення впливу різних систем удобрення на врожайність та якість цибулі ріпчастої під час його вирощування в овоче-кормовій зрошуваній сівозміні на чорноземі типовому малогумусному важкосуглинковому при зрошенні. Використання N90R90K90, 36 т/га + N45 P45 K45 і 63 т/га + N22,5 P22,5 K22,5 забезпечує збільшення урожайності цибулі на 25,9 – 42,0 % або на 5,4 – 6,0 т/га, при врожайності на контролі – 14,3 т/га. Було досліджено кількість споживання основних елементів живлення цибулею. Установлено, що зі збільшенням рівня врожайності збільшується видалення елементів живлення. На формування 10 т товарного врожаю цибулі ріпчастої необхідно азоту 31-38 кг, фосфору – 13-15 і калію 24-43 кг.uk_UA
dc.description.abstractИ.Н. Гордиенко, Р.П. Гладких, В.Ю. Гончаренко. Содержание элементов питания в растениях и вынос их с урожаем лука репчатого. Представлены результаты трехлетних испытаний, проведенных по изучению влияния различных систем удобрения на урожайность и качество лука на репку при его выращивании в овоще-кормовом севообороте на черноземе типичном малогумусном тяжелосуглинистом при орошении. Использование N90P90K90, 36 т / га + N45P45K45 и 63 т / га + N22,5P22,5K22,5 обеспечивает получение для увеличения урожая лука на 25,9–42,0 % или на 5,4-6,0 т/га, а урожайность – 14,3 т/га. В работе исследована величина потребления основных элементов питания луком репчатым. Установлено, что с повышением уровня урожайности растет вынос элементов питания. Отмечено, что растения лука на формирование 10 т товарной продукции используют 31-38 кг азота, 13-15 кг фосфора и 24-43 кг калия.uk_UA
dc.description.abstractI.N. Gordienko, R.P. Gladkikh, V.E.Goncharenko. Content of nutrition elements in plants and their removal with the onion harvest. There are given the results three years trials, conducted on studying the effect of different fertilization systems on the yield and quality of onion, during its growing in vegetable-feeding crop rotation on a typical low silty humus clay soil during irrigation. Using N90P90K90 36 t/ha + N45P45K45 and of 63 t/ha + N22,5P22,5K22,5 provides made the for yield increase onion by 25,9 - 42,0 % or on 5,4-6,0 t/ha, while the yield on the control of 14,3 t/ha. There was investigated the quantity of consumption of basic elements of nutrition by onions. It was determined that the increase in the yield level increases the removal of nutrition elements. It is determined that harvesting 10 tons of marketable products rhe plant onions requires nitrogen 31-38 kg, phosphorus 13-15 and potassium 24-43 kg.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків : ХНАУuk_UA
dc.subjectцибуля ріпчастаuk_UA
dc.subjectурожайністьuk_UA
dc.subjectвинос елементів живленняuk_UA
dc.subjectдоза добривuk_UA
dc.subjectлук репчатыйuk_UA
dc.subjectурожайностьuk_UA
dc.subjectвынос элементов питанияuk_UA
dc.subjectдоза удобренийuk_UA
dc.subjectonionuk_UA
dc.subjectwater consumptionuk_UA
dc.subjectyielduk_UA
dc.subjectremoval of nutrientsuk_UA
dc.subjectfertilizer doseuk_UA
dc.titleВміст елементів живлення в рослинах і винос їх з урожаєм цибулі ріпчастоїuk_UA
dc.title.alternativeСодержание элементов питания в растениях и вынос их с урожаем лука репчатогоuk_UA
dc.title.alternativeContent of nutrition elements in plants and their removal with the onion harvestuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва. Серія "Рослинництво, селекція і насінництво, плодоовочівництво і зберігання" №2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Vkhnau_roslyn_2017_2_16.pdf295.05 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.