Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13304
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКолесніков, М.О.-
dc.contributor.authorЄвстафієва, К.С.-
dc.date.accessioned2022-11-12T08:06:46Z-
dc.date.available2022-11-12T08:06:46Z-
dc.date.issued2017-11-16-
dc.identifier.citationКолесніков М.О., Євстафієва К.С. Стійкість до засолення сортів пшениці м’якої озимої української селекції. Вісн. ХНАУ. Серія : Рослинництво, селекція і насінництво, плодоовочівництво і зберігання. 2017. №2. С. 25-29.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13304-
dc.description.abstractКолесніков М.О., Євстафієва К.С. Стійкість до засолення сортів пшениці м’якої озимої української селекції. Наведено результати досліджень стійкості сортів пшениці м‘якої озимої до засолення на початковому етапі онтогенезу рослин. Вивчено солестійкість сортів Статна, Запашна, Фермерка та Епоха одеська української селекції. Найменшу солестійкість залежно від сили дії стресу виявлено в сорту Статна. Сорт Фермерка характеризується найбільшою стійкістю до засолення, але й сорт Епоха одеська показав добру солестійкість. У сорту Фермерка енергія проростання зменшувалася на 6,4 % – 46,8 %, а лабораторна схожість – на 6,9 % – 45,1 % залежно від сили дії стресового чинника, порівняно з контрольним значенням.uk_UA
dc.description.abstractМ.О. Колесников, К.С. Евстафиева. Стойкость к засолению сортов пшеницы мягкой озимой украинской селекции. Приведены результаты исследований стойкости сортов пшеницы мягкой озимой к засолению на начальном этапе онтогенеза растений. Изучена солеустойчивость сортов Статная, Запашная, Фермерка и Эпоха одесская украинской селекции. Наименьшая солеустойчивость в зависимости от силы действия стресса выявлена у сорта Статная. Сорт Фермерка характеризуется наибольшей стойкостью к засолению, но и сорт Эпоха одесская показал хорошую солеустойчивость. У сорта Фермерка энергия прорастания уменьшалась на 6,4 % - 46,8 %, а лабораторная всхожесть – на 6,9 % – 45,1 % в зависимости от силы действия стрессового фактора, по сравнению с контрольным значением.uk_UA
dc.description.abstractM.O. Kolesnikov, K.S. Evstafiieva. Resistance to salinization of wheat varieties by soft winter Ukrainian selection. Results over of researches are brought in relation to firmness of sorts wheat soft winter-annual at influence of salts on the initial stage of ontogenesis of plants. The saltendurance of sorts is studied Statna, Sapashna, Fermerka and Epoch Odesa to the Ukrainian selection. The least salt-endurance depending on force of action of stress at a sort is Stately. The sort of Fermerka is characterized most firmness at influence of salts, but also sort Epoch is Odesa showed good salt-endurance. At the sort of Fermerka, where energy of germination diminished on 6,4 % - 46,8 %, and laboratory likeness - on 6,9 % - 45,1 % depending on force of action of stress factor, by comparison to a control value. uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків : ХНАУuk_UA
dc.subjectстійкістьuk_UA
dc.subjectзасоленняuk_UA
dc.subjectсортuk_UA
dc.subjectпшениця м‘яка озимаuk_UA
dc.subjectлабораторна схожістьuk_UA
dc.subjectresistanceuk_UA
dc.subjectsalinityuk_UA
dc.subjectvarietyuk_UA
dc.subjectsoft winter wheatuk_UA
dc.subjectlaboratory similarityuk_UA
dc.subjectстойкостьuk_UA
dc.subjectзасолкаuk_UA
dc.subjectпшеница мягкая озимаяuk_UA
dc.subjectлабораторное сходствоuk_UA
dc.titleСтійкість до засолення сортів пшениці м’якої озимої української селекціїuk_UA
dc.title.alternativeСтойкость к засолению сортов пшеницы мягкой озимой украинской селекцииuk_UA
dc.title.alternativeResistance to salinization of wheat varieties by soft winter Ukrainian selectionuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва. Серія "Рослинництво, селекція і насінництво, плодоовочівництво і зберігання" №2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Vkhnau_roslyn_2017_2_5.pdf448.01 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.