Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13279
Title: Пристрій для теплової обробки формованих кулінарних виробів без оболонки
Authors: Михайлов, Валерій Михайлович
Козін, Сергій Миколайович
Бабкіна, Ірина Володимирівна
Шевченко, Андрій Олександрович
Issue Date: 10-May-2019
Citation: Пристрій для теплової обробки формованих кулінарних виробів без оболонки. Патент України на винахід № 119185, МПК A47J 27/086 (2006.01) H05B 3/34 (2006.01). В. М. Михайлов, С. М. Козін, І. В. Бабкіна, А. О. Шевченко; заявник та патентовласник Харківський держ. ун-т харч. та торгівлі. № a 2017 04953; заявл. 22.05.2017; опубл. 10.05.2019, Бюл.№ 9. 5 с.
Series/Report no.: 11;119185
Abstract: Винахід належить до пристроїв для теплової обробки харчової сировини, який використовують для процесів варіння м'ясних, рибних і м'ясо-рослинних продуктів, самостійно без застосування додаткових приладів. Може бути використаний на підприємствах харчування та у ресторанному господарстві під час виробництва кулінарних виробів без оболонки з м'ясної, рибної та рослинної сировини або інших кулінарних виробів. Пристрій також може бути використаний у інших галузях харчових виробництв. Пристрій для теплової обробки формованих кулінарних виробів без оболонки, що має корпус з пластику та кришку з пружиною та опорною пластиною, як джерело теплоти використовується гнучкий плівковий електронагрівач, який розміщується безпосередньо на поверхні внутрішнього корпусу та має захисний зовнішній корпус з шаром ізоляції між зовнішнім корпусом і нагрівачем; через отвір у кришці розміщується термометр для визначення готовності кулінарного виробу. Технічним результатом, що досягається при використанні заявленого пристрою є автономність роботи та зниження трудомісткості процесу за допомогою скорочення кількості допоміжних операцій та відсутності потреби використання допоміжного теплоутворюючого апарата, який створює водяну "баню"; варіння або теплова обробка без допомоги пакетів, які використовувалися для зручності у вийманні готового продукту, за рахунок використання харчового пластику; скорочення енергозатрат за допомогою використання контактного нагріву плівковим електронагрівачем; рівномірне теплове поле на приймальній поверхні та підвищення якості готового продукту за рахунок м'якого обігріву та низького температурного режиму.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13279
Appears in Collections:Патенти на винаходи (корисні моделі)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
119185.pdf408.98 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.