Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13154
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПузік, Л.М.-
dc.contributor.authorЧечуй, О.Ф.-
dc.date.accessioned2022-11-11T09:50:07Z-
dc.date.available2022-11-11T09:50:07Z-
dc.date.issued2017-05-04-
dc.identifier.citationПузік Л.М., Чечуй О.Ф. Удосконалення методики визначення ефірного числа в ефірній олії часнику. Вісн. ХНАУ. Серія : Рослинництво, селекція і насінництво, плодоовочівництво і зберігання. 2017. №1. С. 70-75.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13154-
dc.description.abstractЛ.М. Пузик, Е.Ф. Чечуй. Усовершенствование методики определения эфирного числа в эфирном масле чеснока. В статье описана методика определения эфирного числа в масле чеснока. Усовершенствована методика определения числа омыления на примере липидного экстракта из луковиц и листьев чеснока. Предложено в ходе определения числа омыления в листьях в качестве индикатора при титровании кислотой использовать метиловый оранжевый. Эту модификацию целесообразно применять в случае тем- ноокрашенных эфирных масел. Также усовершенствованы условия проведения анализа. Усовершенствованную нами методику определения эфирного масла мож- но использовать для анализа физико-химических показателей растительных масел из других культур.uk_UA
dc.description.abstractПузік Л.М., Чечуй О.Ф. Удосконалення методики визначення ефірного числа в ефірній олії часнику. У статті описано методику визначення ефірного числа в олії часнику. Вдоско- налено методику визначення числа омилення на прикладі ліпідного екстракту з ци- булин і листя часнику. Запропоновано в ході визначення числа омилення в листі рослин як індикатор при титруванні кислотою використовувати метиловий оранже- вий. Цю модифікацію доцільно застосовувати для темнозабарвлених ефірних олій. Також удосконалено умови проведення аналізу. Вищезазначену методику визна- чення ефірного числа рослинних олій можна використовувати для визначення фізи- ко-хімічних показників рослинних олій із інших культур.uk_UA
dc.description.abstractL.M. Puzik, H. F. Chechui. Delivery of the methodology is investigable of ester number in the ester oils in garlic. The article describes the technique for determining the ester number in the oil of garlic. An improvement in the method for determining the number of saponification is exemplified by the example of a lipid extract from zibul and garlic leaves. It is suggested to use methyl orange in the determination of the saponification number in leaves as an indicator when titrating with acid, аnd also improved the conditions for carrying out the analysis. The improved technique for determining the essential oil can be used to analyze the physical-chemical properties of vegetable oils from other crops. This modification is advisable to use in the case of darkened ester oils.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків : ХНАУuk_UA
dc.subjectефірна оліяuk_UA
dc.subjectкислотне числоuk_UA
dc.subjectчисло омиленняuk_UA
dc.subjectтерпенові спиртиuk_UA
dc.subjectліпідиuk_UA
dc.subjectэфирное маслоuk_UA
dc.subjectкислотное числоuk_UA
dc.subjectчисло омыленияuk_UA
dc.subjectтерпеновые спиртыuk_UA
dc.subjectлипидыuk_UA
dc.subjectester oilsuk_UA
dc.subjectacid numberuk_UA
dc.subjectterpene alcoholsuk_UA
dc.subjectlipidsuk_UA
dc.titleУдосконалення методики визначення ефірного числа в ефірній олії часникуuk_UA
dc.title.alternativeDelivery of the methodology is investigable of ester number in the ester oils in garlicuk_UA
dc.title.alternativeУсовершенствование методики определения эфирного числа в эфирном масле чеснокаuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва. Серія "Рослинництво, селекція і насінництво, плодоовочівництво і зберігання" №1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Vkhnau_roslyn_2017_1_10.pdf1.05 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.