Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13154
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Пузік, Л.М. | - |
dc.contributor.author | Чечуй, О.Ф. | - |
dc.date.accessioned | 2022-11-11T09:50:07Z | - |
dc.date.available | 2022-11-11T09:50:07Z | - |
dc.date.issued | 2017-05-04 | - |
dc.identifier.citation | Пузік Л.М., Чечуй О.Ф. Удосконалення методики визначення ефірного числа в ефірній олії часнику. Вісн. ХНАУ. Серія : Рослинництво, селекція і насінництво, плодоовочівництво і зберігання. 2017. №1. С. 70-75. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13154 | - |
dc.description.abstract | Л.М. Пузик, Е.Ф. Чечуй. Усовершенствование методики определения эфирного числа в эфирном масле чеснока. В статье описана методика определения эфирного числа в масле чеснока. Усовершенствована методика определения числа омыления на примере липидного экстракта из луковиц и листьев чеснока. Предложено в ходе определения числа омыления в листьях в качестве индикатора при титровании кислотой использовать метиловый оранжевый. Эту модификацию целесообразно применять в случае тем- ноокрашенных эфирных масел. Также усовершенствованы условия проведения анализа. Усовершенствованную нами методику определения эфирного масла мож- но использовать для анализа физико-химических показателей растительных масел из других культур. | uk_UA |
dc.description.abstract | Пузік Л.М., Чечуй О.Ф. Удосконалення методики визначення ефірного числа в ефірній олії часнику. У статті описано методику визначення ефірного числа в олії часнику. Вдоско- налено методику визначення числа омилення на прикладі ліпідного екстракту з ци- булин і листя часнику. Запропоновано в ході визначення числа омилення в листі рослин як індикатор при титруванні кислотою використовувати метиловий оранже- вий. Цю модифікацію доцільно застосовувати для темнозабарвлених ефірних олій. Також удосконалено умови проведення аналізу. Вищезазначену методику визна- чення ефірного числа рослинних олій можна використовувати для визначення фізи- ко-хімічних показників рослинних олій із інших культур. | uk_UA |
dc.description.abstract | L.M. Puzik, H. F. Chechui. Delivery of the methodology is investigable of ester number in the ester oils in garlic. The article describes the technique for determining the ester number in the oil of garlic. An improvement in the method for determining the number of saponification is exemplified by the example of a lipid extract from zibul and garlic leaves. It is suggested to use methyl orange in the determination of the saponification number in leaves as an indicator when titrating with acid, аnd also improved the conditions for carrying out the analysis. The improved technique for determining the essential oil can be used to analyze the physical-chemical properties of vegetable oils from other crops. This modification is advisable to use in the case of darkened ester oils. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харків : ХНАУ | uk_UA |
dc.subject | ефірна олія | uk_UA |
dc.subject | кислотне число | uk_UA |
dc.subject | число омилення | uk_UA |
dc.subject | терпенові спирти | uk_UA |
dc.subject | ліпіди | uk_UA |
dc.subject | эфирное масло | uk_UA |
dc.subject | кислотное число | uk_UA |
dc.subject | число омыления | uk_UA |
dc.subject | терпеновые спирты | uk_UA |
dc.subject | липиды | uk_UA |
dc.subject | ester oils | uk_UA |
dc.subject | acid number | uk_UA |
dc.subject | terpene alcohols | uk_UA |
dc.subject | lipids | uk_UA |
dc.title | Удосконалення методики визначення ефірного числа в ефірній олії часнику | uk_UA |
dc.title.alternative | Delivery of the methodology is investigable of ester number in the ester oils in garlic | uk_UA |
dc.title.alternative | Усовершенствование методики определения эфирного числа в эфирном масле чеснока | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Appears in Collections: | Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва. Серія "Рослинництво, селекція і насінництво, плодоовочівництво і зберігання" №1 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Vkhnau_roslyn_2017_1_10.pdf | 1.05 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.