Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13051
Title: Екологічні проблеми Полтавської області в сфері твердих побутових відходів
Authors: Демченко, Тетяна Миколаївна
metadata.dc.contributor.advisor: Панкова, О. В.
metadata.dc.contributor.affiliation: Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка, Кафедра агротехнологій та екології
Keywords: Екологія;забруднення;тверді побутові відходи (ТПВ);Полтавський регіон
Issue Date: 2020
Publisher: Харків: ХНТУСГ
Citation: Демченко Т. М. Екологічні проблеми Полтавської області в сфері твердих побутових відходів: кваліфікаційна робота магістра: спец. 101 - Екологія; наук. кер. О. В. Панкова; Харків, 2020. 77 с.
Abstract: Обсяг дипломної роботи складає 60 сторінок основного матеріалу та 9 сторінок додатків, кількість ілюстрацій – 5 шт., таблиць – 13 шт., бібліографічних найменувань за переліком посилань – 50 шт. В роботі досліджено актуальну науково-технічну проблему твердих побутових відходів та необхідності формування ефективної системи поводження з твердими побутовими відходами (ТПВ) регіону в контексті сталого розвитку. Проблема ТПВ та їх утилізації і переробки є гострою для України, зокрема і для Полтавського регіону. Процеси, які відбуваються на полігонах та звалищах не достатньо вивчені та представляють інтерес для дослідження. Хоча вже накоплена достатня кількість даних та результатів дослідження в цій сфері, проблема реалізації державної політики у сфері ТПВ досі є актуальною і потребує наступних досліджень. У роботі проведено аналіз екологічної небезпеки твердих побутових відходів Полтавської області, надано пропозиції щодо заходів по оптимізації стратегічного планування розвитку сфери поводження з ТПВ. Наукова частина включає обґрунтування шляхів оптимізації поводження з ТПВ в Полтавському регіоні, проведений економічний розрахунок доцільності створення комплексу з переробки відходів на території Полтавської області.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13051
Appears in Collections:101 - "Екологія" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Demchenko_101.pdf
  Restricted Access
15.02 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.