Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13048
Title: Аналіз та еколого-економічна оцінка стану забруднення атмосферного повітря у місті Харків (за даними Харківського регіонального центру гідрометеорології)
Authors: Обжа, Тетяна Валентинівна
metadata.dc.contributor.advisor: Чалая, О. С.
metadata.dc.contributor.affiliation: Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка, Кафедра агротехнологій та екології
Keywords: забруднюючі речовини;атмосферне повітря;пил;діоксид сірки;сажа;аміак;формальдегід;індекс забруднення повітря
Issue Date: 2020
Publisher: Харків: ХНТУСГ
Citation: Обжа Т. В. Аналіз та еколого-економічна оцінка стану забруднення атмосферного повітря у місті Харків (за даними Харківського регіонального центру гідрометеорології: кваліфікаційна робота магістра: спец. 101 - Екологія; наук. кер. О. С. Чалая; Харків, 2020. 58 с.
Abstract: Наведено історію та характер діяльності Харківського регіонального центру з гідрометеорології, його структуру та основні відділи. Зроблено аналіз стану забруднення повітря у місті Харків, його динаміку за 2017 - 2020 рр. за даними середньодобових концентрацій забруднюючих речовин та показниками ІЗА та КІЗА. Розраховано економічний збиток від забруднення атмосфери за останні три роки методом укрупненої оцінки економічного збитку. Проведені дослідження показали, що показники середньорічної концентрації по всіх представлених забруднюючих речовинах не перевищують встановлені гранично допустимі концентрації. Показник КІЗА за останні три роки зменшився, що вказує на покращення якості атмосферного повітря в місті Харків.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13048
Appears in Collections:101 - "Екологія" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Obzha_101.pdf
  Restricted Access
11.28 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.