Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13041
Title: Аналіз та еколого-економічна оцінка виробництва електроенергії з лушпиння соняшника ТОВ "ЕЙДЖИЕЛ ЕНЕРДЖИ"
Authors: Чуйков, Дмитро Олександрович
metadata.dc.contributor.advisor: Бондаренко, Вероніка Анатоліївна
metadata.dc.contributor.affiliation: Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка, Кафедра агротехнологій та екології
Keywords: електроенергія;лушпиння соняшника;біомаса;еколого-економічна оцінка;атмосферне повітря;ефективність
Issue Date: 2020
Publisher: Харків: ХНТУСГ
Citation: Чуйков Д. О. Аналіз та еколого-економічна оцінка виробництва електроенергії з лушпиння соняшника ТОВ «ЕЙДЖИЕЛ ЕНЕРДЖИ»: кваліфікаційна робота магістра: спец. 101 - Екологія; наук. кер. В. А. Бондаренко; Харків, 2020. 52 с.
Abstract: Представлено результати однорічного досліду, що проводився в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «ЕЙДЖИЕЛ ЕНЕРДЖИ» з проведення аналізу та еколого-економічна оцінка виробництва електроенергії з лушпиння соняшника гранульованого. Під час досліджень дана характеристика та проведений аналіз роботи джерел викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря підприємством. Встановлено, що основними джерелами викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря є два парові котли, що працюють на лушпинні соняшниковому. Одночасна робота парових котлів призводить до перевищення у атмосферному повітрі гранично допустимої концентрації азоту діоксиду на 9 %, вуглецю оксиду на 1 %, а кількість викидів аерозолю перевищує порогові значення до чотирьох разів на рік. Проте на підприємстві працюють газоочисні установки з ефективністю роботи до 99 %, що дозволяє уникнути забруднення атмосферного повітря викидами від спалювання лушпиння соняшникового гранульованого. Рентабельність виробництва електроенергії підприємством – 35,5 %.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13041
Appears in Collections:101 - "Екологія" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Chuykov_101.pdf
  Restricted Access
10.26 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.