Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13012
Title: Модернізація системи живлення газобалонного обладнання
Authors: Долгій, Петро Іванович
metadata.dc.contributor.advisor: Бажинова, Тетяна Олексіївна
metadata.dc.contributor.affiliation: Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка, Кафедра трактори і автомобілі
Keywords: система живлення;газобалонне обладнання;форсунка;двигун внутрішнього згоряння;економія пального
Issue Date: 2021
Publisher: Харків: ХНТУСГ
Citation: Долгій П. І. Модернізація системи живлення газобалонного обладнання: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 274 - Автомобільний транспорт; наук. кер. Т. О. Бажинова. Харків: ХНТУСГ, 2021. 46 с.
Abstract: Пояснювальна записка до ДР: 50 с., 4 рис., додаток, 14 джерел. Об’єкт дослідження - система живлення газобалонного обладнання. Мета роботи - підвищення економічності та експлуатаційної надійності газової електромагнітної форсунки за рахунок нової конструкції. Метод дослідження - схематичне моделювання паливної системи. В роботі на основі існуючих конструкцій обґрунтована і вибрана схема системи живлення подачі палива газу в газоподібному фазі, розроблена газова електромагнітна форсунка. Згідно регуляторної характеристики двигуна, який працює на бензиновому і газовому паливі, використання останнього призводить до зниження потужності двигуна на 15 % на номінальному режимі роботи, що в свою чергу веде до погіршення динамічних якостей автомобіля. Проаналізовано сучасне газобалонне обладнання різних поколінь, їхній склад і роботу кожного елемента системи. Проаналізувавши існуючі конструкції ГБО можна зробити висновок що, саме ГБО 4 покоління є найбільш проробленою системою, а тому самої якісної і надійної.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13012
Appears in Collections:274 - "Автомобільний транспорт" (Бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
274_Dolhiy.pdf
  Restricted Access
7.94 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.