Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/12955
Title: Підвищення ефективності експлуатації автомобіля ЗАЗ «Sens» шляхом удосконалення системи охолодження
Authors: Працебуда, Владислав Ігорович
metadata.dc.contributor.advisor: Шевченко, Ігор Олександрович
metadata.dc.contributor.affiliation: Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка, Кафедра трактори і автомобілі
Keywords: автомобіль;система охолодження;радіатор;вентиляторна установка;енергетична характеристика
Issue Date: 2021
Publisher: Харків: ХНТУСГ
Citation: Працебуда В. І. Підвищення ефективності експлуатації автомобіля ЗАЗ «Sens» шляхом удосконалення системи охолодження: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 274 - Автомобільний транспорт; наук. кер. І. О. Шевченко. Харків: ХНТУСГ, 2021. 34 с.
Abstract: Проект містить аналіз функціонування системи охолодження двигуна внутрішнього згоряння автомобіля ЗАЗ «Sens» в навколишньому середовищі з підвищеною температурою. Сутність модернізації полягає в покращенні показників температуропровідності радіатора системи охолодження з урахуванням механізму конвекції біля його складових елементів. Запропоновано змінити ступінь оребрення радіатора для більшої інтенсифікації процесу теплопередачі. В результаті проведених досліджень визначені енергетичні характеристики радіаторів, вентиляторної установки і блоку «радіаторвентилятор» з урахуванням впливу основних параметрів конструкції і режимів роботи, з метою уточнення розрахунків та виконання енергетичного аналізу системи охолодження для вибору її раціонального варіанту. Виконані перевірочні розрахунки кожуху та вентилятора системи охолодження двигуна. На основі проведених розрахунків внесені зміни до даних елементів з метою покращення режиму потоку повітря між трубками радіатора.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/12955
Appears in Collections:274 - "Автомобільний транспорт" (Бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
274_Pracebuda.pdf
  Restricted Access
5.84 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.