Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/12623
Title: Структурний склад і вологість посівного шару ґрунту як фактори проростання насіння та розвитку сільськогосподарських культур
Other Titles: Структурный состав и влажность посевного слоя почвы как факторы прорастания семян и развития сельскохозяйственных культур
Structural composition and humidity of soil’s sowing layer as factors of seed- sprouts germination and development of agricultural plants
Authors: Хекалло, С. І.
Keywords: структурний склад ґрунту, вологість, посівний шар, сільськогосподарські культури;структурный состав почвы, влажность, посевной слой, сельскохозяйственные культуры.;structural soil composition, humidity, sowing layer, agricultural crops
Issue Date: 2013
Publisher: Харків: Харківський національний аграрний університет ім. В. В. Докучаєва
Citation: Хекало С. І. Структурний склад і вологість посівного шару ґрунту як фактори проростання насіння та розвитку сільськогосподарських культур. 2013. № 2. С. 47 - 51
Series/Report no.: Ґрунтознавство, агрохімія, землеробство, лісове господарство;№ 2
Abstract: Представлено результати модельного вегетаційного досліду з визначення впливу структурного складу посівного шару ґрунту та вологості на проростання і розвиток рослин кукурудзи, ярої пшениці та проса. Установлено, що збільшення розміру агрегатів у посівному шарі ґрунту негативно впливає на появу сходів культур, яка ще більше гальмується за низького рівня зволоження ґрунту.
Представлены результаты модельного вегетационного опыта из определения влияния структурного состава посевного слоя почвы и влажности на прорастание и развитие растений кукурузы, яровой пшеницы и проса. Установлено, что увеличение размера агрегатов в посевном слое почвы негативно влияет на появление проростков культур, которое еще больше ухудшается при низком уровне увлажнения почвы.
Results of a modeled vegetative experiment on evaluation of arable soils’ sowing layer’s structural composition and humidity impact on germination and development of maize, spring wheat and millet sprouts, are represented. It was found that increased size of aggregated soil particles in sowing layer, which is negatively influencing the germinating capacity of crops’sprouts, proves itself even worse with decrease of moisture content in soil.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/12623
Appears in Collections:Вісник Харківського національного аграрного університету імені В. В. Докучаєва : зб. наук. пр..- Харків. Серія, Ґрунтознавство, агрохімія, землеробство, лісове господарство, екологія ґрунтів. 2013. № 2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Vkhnau_grunt_2013_2_11.pdf447.99 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.