Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/11519
Title: Автоматизована система моніторингу репродуктивної функції корів на пасовищі
Authors: Тільний, Сергій Анатолійович
metadata.dc.contributor.advisor: Шигимага, В. О.
metadata.dc.contributor.affiliation: Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка, Кафедра технічних систем і технологій тваринництва імені Б.П.Шабельника
Keywords: корова;репродуктивна система;дистанційний моніторинг;фізіологічні параметри;радіотелеметрія;БПЛА
Issue Date: 2020
Publisher: Харків: ХНТУСГ
Citation: Тільний С. А. Автоматизована система моніторингу репродуктивної функції корів на пасовищі: кваліфікаційна робота магістра: спец. 133 - Галузеве машинобудування; наук. кер. В. О. Шигимага; Харків, 2020. 66 с.
Abstract: Одним з найбільш важливих факторів раціонального отримання продукції як молочного, так і м'ясного скотарства є відтворення. Збільшення продуктивності тварин може призвести до негативного енергетичного балансу і репродуктивних проблем. У зв'язку з цим необхідне впровадження сучасних автоматизованих систем контролю репродукції, одна з яких - система активності. Можливості системи активності: - точний облік індивідуальної активності корів дозволяє вчасно визначити час початку охоти для отримання оптимальних результатів запліднення; - індивідуальний погодинний моніторинг активності вчасно представляє інформацію про стадії нерухомої охоти корів; - індивідуальний облік активності зменшує трудовитрати, необхідні для діагностування охоти корів; - зниження активності може служити показником проблем зі здоров'ям тварин; - коректний запис даних - кращий шлях досягнення успіху в ідентифікації та підготовці заходів по розведенню. Проведено теоретичне дослідження процесу репродукції корів та параметрів технічних систем дистанційного моніторингу репродуктивної функції корів. Вибрано систему активності «Ovi-bovi» для контролю репродуктивного стану та безпілотний засіб вертолітного типу для спостереження за тваринами та ретрансляції інформації від них на основний ПК.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/11519
Appears in Collections:133 – “Галузеве машинобудування” (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Til_nyy_133.pdf
  Restricted Access
1.07 MBAdobe PDFView/Open Request a copy
Til_nyy.pdf
  Restricted Access
148.45 kBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.