Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1144
Title: Особливості управління кадровими потоками в логістичних системах аграрних підприємств
Other Titles: Management peculiarities of personnel flows in the logistics systems of agricultural enterprises
Authors: Макаренко, Наталія Олексіївна
Рібейро Рамос, Олена Олегівна
Keywords: логістична система;аграрне підприємство;управління;кадровий потік;стимулювання персоналу;інноваційні технології;logistics system;agricultural enterprise;management;personnel flow;personnel stimulation;innovative technologies
Issue Date: 2020
Publisher: ТОВ «Стильна типографія»
Citation: Макаренко Н. О., Рібейро Рамос О. О. Особливості управління кадровими потоками в логістичних системах аграрних підприємств. Актуальні проблеми інноваційної економіки. 2020. № 4. С. 25-31.
Series/Report no.: Актуальні проблеми інноваційної економіки;№ 4
Abstract: Вступ. Стаття присвячена питанням управління кадровими потоками в логістичних системах аграрних підприємств та визначено організаційні заходи, що підвищують рівень продуктивності праці персоналу в сучасних умовах. На основі дослідження було запропоновано логістично-мотиваційний механізм аграрного підприємства з використанням інноваційних технологій управління кадровими потоками. Метою дослідження стало вивчення особливостей управління кадровими потоками в логістичних системах підприємств аграрної сфери, аналіз існуючих проблем і пошук способів їх вирішення. Результати. Проаналізовано поняття системи логістичного управління кадровими потоками. Розкритий взаємозв’язок симулювання персоналу і підвищення результативності підприємства. Вивчено основні правила стимулювання персоналу. Охарактеризовано фактори впливу на рівень оплати праці в аграрних підприємствах. Досліджені фактори мотиваційного механізму логістичної діяльності аграрного підприємства, які розкривають взаємозв’язок між системами мотивації та логістики. Запропоновано напрями впровадження інновацій в управління кадровими потоками в аграрній галузі через розвиток персоналу, формування системи традиційної та нетрадиційної мотивації, розробку моделі компетенцій для аграрного підприємства та використання комп’ютерних технологій в управлінні кадровими потоками. Висновки. Визначено, що вихід господарства аграрної сфери на позиції лідера в конкурентній боротьбі можливий лише за умови становлення на інноваційний шлях розвитку та з практичним застосуванням соціальноекономічних резервів ефективного управління кадровими потоками, що матиме позитивний вплив не лише на формування та використання трудових ресурсів, а й підвищить рівень прибутковості підприємств аграрного сектору. Запропонований логістично-мотиваційний механізм рекомендовано впроваджувати через впорядкованість преміювання, прогнозування результативності та виявлення впливу доплат на результативні показники.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1144
ISSN: 2524-0455
Appears in Collections:Випуск 4

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
apie_2020_r04_a04.pdf282.46 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.