Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1028
Title: Планування, імплементація та оцінка стратегій управління ресурсним потенціалом підприємства
Other Titles: Planning, implementation and evaluation of enterprise resource management strategies
Authors: Матвєєв, Павло Миколайович
Keywords: конкуренція;ресурсний потенціал;сільськогосподарське підприємство;адаптація;стратегічне управління;стратегія;інноваційна модель технологічного розвитку
Issue Date: 2020
Publisher: ТОВ «Стильна типографія»
Citation: Матвєєв П. М. Планування, імплементація та оцінка стратегій управління ресурсним потенціалом підприємства. Актуальні проблеми інноваційної економіки. 2020. № 2. С. 73-78.
Series/Report no.: Актуальні проблеми інноваційної економіки;№ 2
Abstract: Вступ. Розроблення інноваційної стратегії здійснюється в рамках стратегічного управління підприємством. Інноваційна стратегія має довгостроковий характер та формується відповідно до цілей підприємства для оптимального перерозподілу ресурсів в рамках інвестиційної діяльності. Метою наукового дослідження є узагальнення теоретичних та практичних аспектів планування, впровадження та оцінювання стратегій управління ресурсним потенціалом підприємств для розроблення рекомендацій у сфері сільського господарства. Результати. Визначено умови впровадження та зміст стратегічного управління. Обґрунтовано аспекти, які впливають на вибір інноваційної стратегії підприємства. Відзначено важливість узгодження напрямів інноваційної діяльності в рамках підприємства. Обґрунтовано доцільність формування концепції соціально-економічної адаптації аграрного підприємства до інноваційної моделі технологічного розвитку. Надано визначення поняття «економічна адаптація». Охарактеризовано обмеження, які перешкоджають впровадженню у діяльності українських аграрних підприємств інноваційної моделі технологічного розвитку. Відзначено роль якості взаємодії персоналу в процесі інноваційного розвитку підприємства. Визначено заходи для усунення негативного впливу інноваційної моделі технологічного розвитку на підприємства аграрного сектору. Запропоновано застосування методології узгодження інтересів у процесі розроблення проектів технічного переозброєння на аграрному підприємстві. Охарактеризовано концептуальний зміст та принципи соціально-економічної адаптації аграрного підприємства до інноваційної моделі технологічного розвитку. Запропоновано визначати конкурентоспроможність підприємства як результат його соціально-економічної адаптації. Охарактеризовано основні показники для оцінювання результату такої адаптації. Відзначено роль узгодженості інтересів суб’єктів підприємства у процесі соціально-економічної адаптації.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1028
ISSN: 2524-0455
Appears in Collections:Випуск 2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
15.pdf227 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.