Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/10029
Title: Облік та аудит розрахунків з постачальниками і підрядниками (за даними ТОВ «Янгул», м. Харків)
Authors: Середа, А. Р.
metadata.dc.contributor.advisor: Маренич, Т. Г.
metadata.dc.contributor.affiliation: Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка, Кафедра обліку та аудиту
Keywords: облік;зобов’язання;кредиторська заборгованість;облікова політика;баланс;аудит
Issue Date: 2020
Publisher: Харків: ХНТУСГ
Citation: Середа А. Р. Облік та аудит розрахунків з постачальниками і підрядниками (за даними ТОВ «Янгул», м. Харків): кваліфікаційна робота магістра: спец. 071 - Oблік і oпoдаткування; наук. кер. Т. Г. Маренич; Харків, 2020. 112 с.
Abstract: Кваліфікаційну (магістерська) роботу присвячено обґрунтуванню та розробці теоретичних і практичних рекомендацій щодо удосконалення обліку та аудиту розрахунків з постачальниками та підрядниками на вітчизняних підприємствах. Заборгованості, що з’являються у процесі фінансово-господарської діяльності підприємств, є наслідком діючої системи розрахунків. На підприємствах обліку кредиторської заборгованості за товари, роботи, послуги приділяється не достатньо уваги. Від оперативності й правильності поданої інформації про стан кредиторської заборгованості залежить своєчасність вжиття заходів щодо її погашення і відображення у фінансовій звітності підприємства за звітний період. Важлива роль серед складових організації бухгалтерського обліку на підприємствах відводиться розробці та прийняттю якісної облікової політики щодо зобов’язань, що в кінцевому підсумку забезпечує ефективність прийнятих управлінських рішень і господарювання. Тому належна організація обліку та проведення аудиту розрахунків з постачальниками та підрядниками на підприємствах сприяє зміцненню фінансового стану кожного суб’єкта господарювання. У роботі розглянуто теоретичні засади обліку зобов’язань: визначення, критерії визнання, класифікацію та оцінку. Розкрито принципи та форми безготівкових розрахунків. Висвітлено сутність аудиту розрахунків з постачальниками та підрядниками та його нормативно-правове, фактографічне забезпечення. Проаналізовано динаміку ефективності виробничо-господарської діяльності та фінансового стану ТОВ «Янгул». Досліджено стан обліку та аудиту розрахунків з постачальниками та підрядниками в товаристві. Розкрито методику проведення аудиту розрахунків з постачальниками та підрядниками та оформлення його результатів.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/10029
Appears in Collections:071 - "Облік і оподаткування" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Sereda_071_M.pdf
  Restricted Access
198.67 kBAdobe PDFView/Open Request a copy
Sereda.pdf
  Restricted Access
706.42 kBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.